News Flash:

Big Brother- a fost declarata neconstitutionala de CCR

21 Ianuarie 2015
1931 Vizualizari | 1 Comentarii
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a declarat neconstitutionala Legea privind securitatea cibernetica. Curtea a motivat decizia prin faptul ca legea nu are avizul CSAT, considerand ca intreg actul normativ sufera de deficiente sub aspectul respectarii normelor de tehnica legislativa, coerenta, claritate si previzibilitate, relateaza Hotnews.


Judecatorii CCR au analizat miercuri exceptia de neconstitutionalitate ridicata de deputatii liberali cu privire la Legea securitatii cibernetice, sesizare in care parlamentarii arata ca actul normativ limiteaza dreptul la viata privata digitala.


"Prin aceasta lege, in mod mascat, se restrang drepturile si libertatile cetateanului, prin permiterea accesului la infrastructura cibernetica si la datele continute, in baza unei simple motivari comunicate de institutiile abilitate si nominalizate prin lege, fara existenta unei aprobari judecatoresti conform Codului de procedura penala si cerintelor adoptate de Curtea Constitutionala prin deciziile 440/ 2014 si 461/ 2014, deci legea nu este armonizata la cerintele Curtii Constitutionale. Legea incalca dispozitiile art. 148, alin (2) si urmatoarele din Constitutia Romaniei, prin netranspunerea corecta a reglementarilor comunitare in materie", se arata in sesizarea depusa la CCR.

avizul csat hotnews
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0864 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028455 (s)