vineri, 29 martie, 2024

Bilanț la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Eduard-Andrei POPICA și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat astăzi la ședința de evaluare a activității desfășurate de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui în anul 2017.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a remarcat buna colaborare avută cu Poliția de Frontieră, adresând felicitări conducerii pentru rezultatele obținute anul trecut, mai ales în combaterea infracționalității transfrontaliere.
”Colaborarea cu Instituția Prefectului-județul Vaslui este la cel mai înalt nivel. Ați răspuns cu promptitudine la toate cerințele noastre. Am o problemă, care îmi stă pe suflet. Este vorba despre starea infrastructurii rutiere din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, infrastructură care nu a mai fost reabilitată din anul 1996. Îmi asum în continuare acest lucru.

Am făcut un memoriu, care a fost înaintat Guvernului. Sperăm ca în acest an să rezolvăm situația. După 1 februarie mă voi deplasa personal la București, pentru a găsi soluția legală cea mai rapidă, astfel încât să aducem punctul vamal la standarde UE”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA

La rândul său, subprefectul Mircea GOLOGAN le-a cerut polițiștilor de frontieră să apeleze la Instituția Prefectului, atunci când apar probleme, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea lor: ”Împreună cu lucrătorii vamali sunteți imaginea UE. În funcție de cum acționați și de cum lucrați dumneavoastră, este imaginea pe care o primesc cetățenii care vin în România. Este prima impresie și trebuie să țineți cont de acest aspect”.

În anul 2017 în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a înregistrat un număr de 1.483.000 persoane și 1.455.000 mijloace de transport care au tranzitat frontiera. 
Comparativ cu anul 2016, s-a înregistrat o creștere de 10,2% a numărului de persoane și o creștere de 6,1% a numărului de vehicule care au tranzitat acest punct.
În perioada analizată, polițiștii de frontieră vasluieni au constatat, în urma acțiunilor și misiunilor realizate independent, 466 fapte penale și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 3.400.000 lei.
Cancelaria Prefectului Vaslui,

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img