joi, 28 martie, 2024

Bilanţul victimelor gripei în Romania a ajuns la 18 morţi

Distribuie:

Publicat:

Încă un pacient a murit din cauza gripei. Este vorba despre o femeia care era internată în Galaţi şi suferea de mai multe boli cronice. Bilanţul negru a ajuns la 18 victime. În timp ce sute de pacienţi sunt internaţi, iar medicii de la camerele de gardă abia mai fac faţă. Chiar ministrul Sănătăţii îşi face griji. Situaţia ar putea deveni critică. Luni, elevii se întorc la şcoală.

La ora 8, în camera de gardă a spitalului de copii Marie Curie din Bucureşti erau deja peste 20 de părinţi care aşteptau alături de copiii lor să intre la consultaţie. Cei mai mulţi cu dureri de cap, febră, vărsături şi nas înfundat.

Medicii spun că abia fac faţă valului de solicitări din ultima vreme. Aproape 400 în fiecare zi.

La fel de aglomerate sunt şi echipajele de la Ambulanţa Bucureşti. Numărul solicitărilor pentru febră şi afecţiuni respiratorii s-a dublat în această săptămână faţă de începutul lui ianuarie.

Cu toate acestea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că nu putem vorbi încă despre epidemie. Sunt 300 de cazuri confirmate cu virus gripal, 18 decese până în acest moment.

Medicii recomandă în această perioadă să evităm locurile aglomerate, să ne spălăm pe mâini mai des, iar dacă intrăm în contact cu persoane bolnave să purtăm mască de protecţie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img