vineri, 29 martie, 2024

Bilantul seismului cu magnitudinea de 6,2 din Indonezia a ajuns la 56 de victime

Distribuie:

Publicat:

Bilanţul seismului cu magnitudinea de 6,2 ce a lovit vineri provincia indoneziană Sulawesi de Vest a ajuns la 56 de victime, conform unui anunţ făcut duminică de autorităţile indoneziene, transmite DPA potrivit Agerpres.

Cele mai multe dintre victime sunt din capitala provinciei, Mamuju, unde s-au înregistrat 47 de decese. Celelalte 9 victime sunt din districtul vecin Majene. Seismul de vineri a distrus zeci de locuinţe, iar numeroşi rezidenţi au rămas blocaţi sub dărâmături.
Peste 300 de locuinţe au fost avariate sau complet distruse, au precizat oficialii indonezieni.

Numărul celor răniţi a crescut la 826, pe măsură ce echipele de salvare au reuşit să identifice supravieţuitori printre ruinele caselor dărâmate de seismul produs vineri noaptea, la ora locală 1:28.

Seismul de vineri a provocat, de asemenea, strămutarea a peste 15.000 de persoane şi a cauzat cel puţin trei alunecări de teren, blocând mai multe drumuri care fac legătura între Mamuju şi Majene.

"Alimentarea cu energie electrică în unele părţi din Majene şi Mamuju a fost reluată, iar autovehiculele pot circula pe drumul principal care leagă cele două districte, după ce echipe de militari au degajat drumul", conform unui purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru dituaţii de urgenţă.

O replică seismică de 5 grade a fost înregistrată sâmbătă în aceeaşi provincie.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a provocat peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Arhipelagul indonezian se află în Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img