joi, 25 aprilie, 2024

Biletele de tren se scumpesc. Cât va costa un drum pe ruta Vaslui – Constanța

Distribuie:

Publicat:

Luna iulie a acestui an vine cu scumpiri și pentru biletele de tren. AStfel că, începând de mâine, vom plăti mai mult pentru o călătorie. În urmă cu câteva zile specialiștii anunțau că se anunță o vară ”fierbinte” pentru economiile pe care le avem.

În ultimele luni, în România, s-a înregistrat o creştere extrem de rapidă a preţurilor. Luna iulie a acestui an vine cu scumpiri și pentru biletele de tren. Astfel că, începând de mâine, vom plăti mai mult pentru o călătorie.

Biletele de tren se vor scumpi cu 20% de pe, 1 iulie. Pentru un drum pe ruta Bucureşti – Constanţa, la clasa a 2-a, vom plăti 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până în Braşov – 54 de lei, de la 44,7 lei, scrie agerpres.ro, care citează un comunicat al CFR Călători. Drumul Vaslui – Constanța (via București) costă acum 87 Lei, pe cursa directa spre Constanța un bilet costă 109 lei pentru clasa a doua, preț intreg 

"CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013", se arată în comunicat.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img