vineri, 29 martie, 2024

Bill Gates si-a pierdut TRONUL! Iata care este CEL MAI BOGAT om din lume

Distribuie:

Publicat:

Bill Gates tocmai a aflat ca nu mai este cel mai bogat om din lume, dupa ce a detinut aceasta pozitie timp de mai multi ani. Cel care l-a detronat se numeste Amancio Ortega, proprietarul celebrului brand Zara

Actiunile companiei de retail din Spania, Inditex, au crescut cu 2,5%, ceea ce a facut ca averea lui Ortega sa ajunga la 79,5 mld. dolari. Veniturile nete ale lui Bill Gates sunt in prezent de 78,5 mld. dolari. Vestea a cazut ca o bomba. In ciuda averii imense detinute de Amancio Ortega, majoritatea oamenilor nu au auzit de el. 

Misteriosul om de afaceri spaniol in varsta de 80 de ani este o persoana discreta si ofera, in general, putine interviuri presei. Ortega a fondat gigantul fashion Zara in 1975, alaturi de sotia sa de la acea vreme. Astazi, compania sa de retail, Inditex SA, care detine in portofoliul sau brandurile Zara, Massimo Dutti si Pull&Bear, avand peste 6,600 de unitati in intreaga lume. Intr-o Spanie in care somajul este foarte ridicat, iar lumea afacerilor este dominata de dinastii, Amancio Ortega este un mogul care a pornit de jos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img