News Flash:

Binele de stiut despre care unii nu vor sa stie: Biserica Ortodoxa Romana a cheltuit 38 de milioane de euro pe filantropie, in 2020

23 Februarie 2021
425 Vizualizari | 0 Comentarii
media 160864912873745800

 

Consiliul Național Bisericesc (CNB) a avizat marți Raportul General de Activitate al Bisericii Ortodoxe Române pe anul 2020, intitulat: „În luptă cu pandemia, Biserica a intensificat rugăciunea, filantropia și protejarea sănătății oamenilor”. Biserica a cheltuit 38 de milioane de euro pentru a oferi sprijin în anul pandemiei: o creștere cu 17,6% (5,7 milioane euro) față de anul 2019.

Părintele Patriarh Daniel a prezentat raportul la Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale, scrie basilica.ro, al cărui slogan este chiar ”binele de știut”.

„De la ajutorul financiar ori material, la trimiterea de echipamente sanitare de protecție acolo unde era cea mai mare nevoie de ele, până la rugăciunea, încurajarea și mângâierea celor bolnavi, a celor însingurați ori a celor îndoliați, Biserica Ortodoxă Română, în întreg ansamblul ei, prin ierarhi, clerici, voluntari și simpli credincioși, și-a intensificat eforturile pentru a răspunde urgent și eficient crizei provocate de pandemia de Covid-19,” a spus Patriarhul României.

Cei 2.135 angajați ai eparhiilor și organizațiilor bisericești din cadrul Bisericii Ortodoxe Române au mobilizat peste 14.500 de voluntari și au oferit servicii de asistență socială unui număr de aproape 138.000 de beneficiari: copii, vârstnici, persoane vulnerabile social.

a totală de 38 de milioane de euro nu sunt cuprinse cheltuielile privind numeroasele activități caritabile ale parohiilor și mănăstirilor, care nu sunt raportate sistematic centrelor eparhiale.

Citește și: CTP, jigniri fără margini la adresa susținătorilor Dianei Șoșoacă: ‘Oameni cu discernământ foarte redus, care nu înțeleg un lucru elementar’

„Dorim să apreciem eforturile spirituale și materiale ale tuturor celor care au lucrat direct sau au sprijinit Biserica Ortodoxă Română în lucrarea remarcabilă de ajutorare a credincioșilor în timpul pandemiei”, a transmis Părintele Patriarh Daniel după ce a prezentat raportul.

„Exprimăm recunoștința și prețuirea față de toți cei care ajută Biserica noastră: clerici și credincioși mireni, autorități centrale și locale, sponsori și voluntari”, a adăugat părintele patriarh. „Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască tuturor sănătate și mântuire, ajutor și bucurie în viață.”

Citește și: Întrebare-cheie pentru Dan Barna: Cam câți servitori ai avut acasă, ca să ți se pară normal ca cineva să cheme pe altcineva să-ți ridice ochelarii căzuți de pe masă?

Miercuri, raportul va fi discutat în comisiile Adunării Naționale Bisericești și supus aprobării în plenul Adunării Naționale Bisericești.

Adunarea Națională Bisericească este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și doi mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0986 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035617 (s)