vineri, 19 aprilie, 2024

Birchall vrea sa-l cheme din nou la comisia de afaceri europene pe ministrul Ghinea

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, deputatul PSD Ana Birchall, a declarat, marti, ca il va chema din nou la comisie pe ministrul Cristian Ghinea, pe motiv ca 122 de “experti” vor depune o motiune “civica” impotriva acestuia, iar comisia va sprijini demersul.

“Am avut pe ordinea de zi o informare pe care eu am avut-o ieri cu reprezentantii expertilor grupului POCU (Programul Operational Capital Uman-n.r.) care mi au adus la cunostinta problemele de fond cu care dansii se confrunta. Peste 122 de experti pe fonduri europene au adresat diverse scrisori Ministerului Fondurilor Europene, ni le-au transmis si noua, la randul nostru noi le-am transmis institutional MFE. I-am informat ca, pana in acest moment, MFE prin conducere sa nu a binevoit sa ne raspunda institutional la aceste scrisori, desi au fost adresate de peste doua luni de zile si dansi au propus, eu astazi am informat membri Comisiei pentru Afaceri Europene si am adoptat cu unanimitate solicitarea si propunerea expertilor pe fonduri europene de a avea o motiune civica pe fonduri europene”, a declarat presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Ana Birchall a afirmat “motiunea civica” va fi redactata de expertii cu care a discutat: “Probabil, in maxim doua saptamani vom avea dezbatere pe aceasta motiune civica. Ministrul fondurilor europene va fi invitat si speram sa onoreze invitatia”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img