vineri, 29 martie, 2024

Biserica catolică din Polonia, alături de victimele inundațiilor din Europa

Distribuie:

Publicat:

Episcopii catolici polonezi au proclamat data de duminică, 25 iulie 2021, Zi de solidaritate cu victimele recentelor calamități naturale din Europa. La Sfintele Liturghii ale acestei duminici, credincioșii sunt îndemnați să se roage pentru toți cei care suferă și să-i ajute cu ofertele lor. Cel puțin 90 de persoane și-au pierdut viața în Germania, în timp ce peste o mie sunt date dispărute după inundațiile violente din ultimele zile.

Duminică, 25 iulie a.c., este data aleasă de Biserica catolică din Polonia pentru a organiza o Zi de solidaritate cu victimele inundațiilor și calamităților naturale din Europa: a anunțat Conferința episcopală polonă, potrivit vaticannews.va.

În ultimele zile, ploile torențiale s-au abătut nu doar asupra patriei Sfântului Ioan Paul al II-lea, dar și în Belgia, Luxemburg, Olanda și Germania. Numai în aceasta din urmă, cel puțin 90 de persoane și-au pierdut viața și peste o mie de oameni sunt dați dispăruți, dar există speranța de a-i regăsi în viață pentru că liniile telefonice au fost întrerupte.

Președintele episcopatului polonez, arhiepiscopul Stanislaw Gadecki, a spus că ”în ultimele zile am asistat la multe drame umane provocate de ploile violente și de alunecările de teren. Multe familii și-au pierdut bunurile de o viață, iar mass-media vorbește de mulți morți și dispăruți, în special în Germania. Biserica din Polonia”, a mai spus prelatul polonez, ”dorește să susțină victimele cu rugăciunea și ofertele ei”.

”Implorăm de la Dumnezeu”, afirmă arhiepiscopul Gadecki, ”speranță pentru cei care au suferit și spirit de solidaritate, solicitudine și coresponsabilitate în toate persoanele de bună voință care pot da o mână de ajutor”. ”Cer, de aceea, ca la Sfintele Liturghii din 25 iulie”, a mai spus prelatul, ”mai ales la Rugăciunea credincioșilor, să se facă rugăciuni pentru victime, iar la finalul slujbelor să se organizeze o strângere de fonduri care vor fi donate prin Caritas Polonia”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img