News Flash:

BNR nu a participat, marti, la discutiile din Parlament - Cadrul de asa-zisa discutie nu a aratat reprezentativitate parlamentara

30 Ianuarie 2019
520 Vizualizari | 0 Comentarii
ds

Banca Naţională a României (BNR) nu a participat, marţi, la discuţiile din Parlament, pentru că a existat un cadru de ”aşa-zisă discuţie”, pregătit de senatorul ALDE Daniel Zamfir, care nu a arătat reprezentativitate parlamentară, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, potrivit news.ro.

BNR a anunţat că nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat, programată să aibă loc marţi. Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus că invitaţia a fost refuzată pentru că a existat un cadru de ”aşa-zisă discuţie”, pregătit de Zamfir, fără o reprezentativitate parlamentară.

”Consiliul de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament prin votul în plen, şi, în consecinţă, o discuţie în Parlament se poate face cu reprezentarea şi acordul tuturor forţelor politice, cu implicarea Comisiilor de Finanţe – Bănci. Cadrul de asa zisa discuţie pe care l-a pregătit domnul senator Zamfir nu a arătat reprezentativitatea parlamentară ca atare de vreme ce un alt senator a contestat invitaţia adresată BNR. A fost demersului unui politician care, din păcate, mizează pe un şir de false probleme cum ar fi manipulare dobânzilor, neprobată nici acum, şi nu o invitaţie onestă la discuţii”, a anunţat Suciu.

Astfel, în acest context, o discuţie clarificatoare ar fi fost imposibilă şi ar fi adus mai multă confuzie decât clarificări, potrivit lui Suciu.

În urmă cu o săptămână, senatorul ALDE Daniel Zamfir susţinea că indicele ROBOR este "trucat" printr-o înţelegere între băncile comerciale şi cu implicarea BNR şi anunţă că guvernatorul Băncii Naţionale şi şeful Consiliului Concureţei vor fi chemaţi la audieri la Comisia economică din Senat începând din 29 ianuarie.

În replică, Dan Suciu a declarat, la Digi 24, că afirmaţiile senatorului ALDE reprezintă "un lung şir de confuzii, greşeli şi rele interpretări", spunând că acesta are probleme de înţelegere a pieţei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015987 (s)