vineri, 19 aprilie, 2024

BNR respinge concluziile lui Daniel Zamfir despre ratele romanilor: Nu se poate sustine ca ROBOR a fost trucat

Distribuie:

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a transmis, joi, că nu se poate susține că ROBOR a fost trucat, după ce senatorul Daniel Zamfir a spus după finalizarea anchetei parlamentare pe această temă că peste un milion de familii de români plătesc la bănci rate mai mari decât ar trebui.

Punctul de vedere al BNR, transmis de Dan Suciu:

„Declarațiile dlui senator Zamfir sunt complet rupte de realitate și arată că după săptămâni întregi în care nu a produs altceva decât circ mediatic, nu a înțeles nimic sau are cu totul alte interese legat de acest subiect. Nu se poate susține că ROBOR-ul la trei luni a fost trucat de vreme ce metoda de stabilire – prin cotatii ferme în jurul orei 11 – nu a fost contestată de nimeni. Faptul că acum s-a ales o altă referință pentru contractele de credite în locul ROBOR la 3 luni, nu are nicio legătură cu metoda de calcul. Pur și simplu s-a ales altceva, altă referință.”

„Este de-a dreptul revoltător faptul că dl Zamfir lanseaza informații false pe acest subiect, când toate instituțiile implicate – de la Consiliul Concurenței la Comisia Europeană – confirmă faptul că nu este nimic suspect în acest proces iar așa-zisă anchetă se bazează pe afirmațiile fără probe ale dlui Isar, un personaj care nu face altceva de trei ani decât să caute răzbunare pentru cariera bancară pe care și-a compromis-o singur”.

„Dl Zamfir – dupa ce a produs cinci legi neconstiuționale pe subiecte bancare – e cazul să aibă macar controlul cuvintelor pe care le rostește sau să ne spună că pur și simplu are alte interese decât cele publice.”

Liderul grupului ALDE din Senat, Daniel Zamfir, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO, după finalizarea anchetei parlamentare privind ROBOR, că indicele folosit la calcularea ratelor a fost „trucat” și că în prezent peste un milion de familii de români plătesc la bănci rate mai mari decât ar trebui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img