sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Boala care se poate agrava dacă mergi la plajă: Bolnavii pot intra ușor în colaps

Distribuie:

Publicat:

Boală tiroidă. O serie de boli endocrine trebuiesc tratate cu atentie in perioada de vara, cand temperaturile incep sa urce in termometru la peste 35 grade, corpul nostru trece printr-un stres climatic, ce favorizeaza aparitia unor boli sau agravarea afectiunilor deja existente.

Printre afectiunile influentate in mod direct de temperatura de afara se numara bolile endocrine. Functionalitatea tiroidei este direct proportionala cu temperatura mediului, iar patologia endocrina este influentata de temperaturile crescute.

Influenta glandei tiroide este foarte importanta in functionarea normala a organismului uman. Tiroida este glanda care controleaza tot corpul. Imbolnavirea tiroidei creeaza probleme majore, fiind responsabila cu viteza de reactie a metabolismului uman.

Caldura este un excitant al functiei tiroidiene, deci temperaturile ridicate (canicula) creeaza probleme celor cu functie hipertiroidiana.

Hipertiroidismul

In cazul hipertiroidismului, temperaturile inalte (canicula) si climatul marin stimuleaza biosinteza hormonilor tiroidieni, ducand la agravarea afectiunii. Acest lucru inseamna tulburari cardio-vasculare, de ritm, tahicardie, fibrilatii, tulburari digestive, deshidratare si tulburari electrolitice, tulburari neuropsihice, accentuarea tremurului mainii, agitatie, insomnie, scadere in greutate), se accentueaza pe timp de canicula, de aceea nu este indicat ca bolnavii hipertiroidienii sa mearga la mare si daca merg trebue sa-si amplifice terapia medicamentoasa prin marirea dozei de medicamente.

“Acest lucru înseamnă tulburări cardio-vasculare, de ritm (tahicardie, fibrilaţie), tulburări digestive, deshidratare şi tulburări electrolitice, tulburări neuropsihice (accentuarea tremurului mâinii, agitaţie, insomnii, scăderea în greutate). De aceea nu indicăm hipertiroidienilor să meargă la mare. Dacă merg contrar indicaţiilor medicului trebuie să îşi amplifice terapia. Una dintre formele de hipertiroidism este boala Basedow, în care sunt afectaţi şi globii oculari, şi atunci strălucirea soarelui în mare devine un factor iritativ, sever”, a explicat prof. dr. Constantin Dumitrache, potrivit doctorulzilei.ro.

O altă boală este insuficienţa cortico-suprarenală (absenţa din interiorul organismului a hormonilor cortico-suprarenali şi în principal a cortizonului).

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img