vineri, 26 aprilie, 2024

Bogdan Aurescu, tur de forță la oficialii din UE pentru aderarea României în Schengen: ‘Se conturează deja o reconfirmare a sprijinului statelor membre’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu omologii săi din UE despre aderarea României în spațiul Schengen. Una din țările care au reconfirmat sprijinul pentru România este Germania și Franța.

„Am început deja foarte activ demersurile pentru a susține procesul de aderare a României la spațiul Schengen. Astăzi tocmai am primit un mesaj foarte puternic de sprijin din partea omologului meu german, doamna ministru Baerbock, care ne asigură de continuarea foarte activă a demersurilor pe care Germania le face în sprijinul României și am stabilit cu domnia să avem și o discuție față în față, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de luni. Ieri am primit o scrisoare de sprijin, iarăși, în termeni extrem de puternici, din partea omologului meu francez, doamna ministru Colonna, care ne asigură de sprijinul Franței pentru continuarea procesului de lărgire a spațiului Schengen cu România”, a spus Aurescu, pe postul Digi24.

„Şi am avut o serie de discuții telefonice și de întâlniri în toată această perioadă, de la începutul anului. Amintesc că, săptămâna trecută, am discutat cu omologul meu suedez – Suedia asigurând Președinția Consiliului Uniunii Europene în acest moment – cu colegul meu spaniol, care va asigura Președinția Consiliului Uniunii în partea a doua a acestui an, cu colegul danez, care face parte dintr-un nou guvern și acest guvern, instalat în decembrie, are deja o poziție de susținere puternică a aderării României la spațiul Schengen, în continuarea susținerii anterioare, care s-a exprimat și pe 8 decembrie. Am discutat, de asemenea, cu colegul meu portughez, cu colegul meu polonez, chiar astăzi, și am primit din nou această confirmare de sprijin puternic pentru aderarea României. Am discutat, de asemenea, cu ministrul pentru afaceri europene al Finlandei în cursul zilei de luni, iar aceste demersuri vor continua și în perioada următoare.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img