sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bogdan Hossu iese la rampa si contraataca: Cum vor sindicatele sa blocheze ‘revolutia fiscala’

Distribuie:

Publicat:

Membrii Guvernului au adoptat, in sedinta de miercuri, ordonanta de urgenta prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmand sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018. Liderul Confederatiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, ca intentioneaza sa instiinteze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, in speranta ca acesta va sesiza, la randul lui, Curtea Constitutionala.

"Avem doua cai de atac legate de incalcarea dreptului de proprietate, pe de o parte, si de ceea ce este prevedere in Codul fiscal, a echilibrului de fiscalitate intre parti care se incalca. Vom ataca la Avocatul Poporului si vom muta manifestatiile acolo pentru ca speram sa convingem Avocatul sa faca un atac, sa inainteze Curtii Constitutionale in vederea analizarii sesizarilor noastre. Daca nu, ramane in Parlament, numai ca in Parlament avem o problema. Probabil ca Parlamentul va trece in procedura de urgenta bugetul de stat, care va fi probabil aprobat (in Guvern n.r) saptamana viitoare, luni sau marti, iar Ordonanta care si ea trebuie sa treaca prin Parlament va trece probabil in sesiunea din primavara viitoare. Drept care, chiar daca parlamentarii o vor ataca la Curtea Constitutionala si Curtea va decide ca e neconstitutionala nu inseamna decat un dezastru economic si social national", a explicat presedintele CNS Cartel Alfa, potrivit Realitatea Tv.

"Reiteram pozitia CNS Cartel Alfa de respingere a acestui proiect fiscal, pozitie exprimata si de reprezentantii nostri in Comisiile de dialog social de la nivelul Prefecturilor. Cerem institutiilor guvernamentale sa puna la dispozitia publicului inregistrarile de la aceste sedinte pentru o informare corecta. Transferul contributiilor sociale de la angajat la angajator reprezinta in fapt cresterea contributiilor angajatilor, de la 32,5% (16,5% contributii +16% impozit) — la 45% (35% contributii si 10% impozit). Asa-zisa reducere fiscala este de fapt cresterea sarcinii fiscale a salariatilor", potrivit comunicatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img