vineri, 29 martie, 2024

Boli care pot fi tratate cu ajutorul balneoterapiei

Distribuie:

Publicat:

Apele minerale, izvoarele  si namolurile terapeutice au fost considerate milenii de-a randul productii misterioase, de neexplicat, ale naturii, iar natura lor vindecatoare este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Practica medicinala a izvoarelor, lacurilor si namolurilor, se inscrie in sfera larga a medicinei naturiste si efectele benefice pe care acestea le au asupra organismului uman sunt cunoscute inca din perioada de maxima inflorire a Imperiului Roman. Practicile balneoterapeutice au aproximativ aceeasi vechime cu cea a bailor cu aburi. Romania este caracterizata printr-o mare varietate a formelor de relief, din care nu numai ca nu lipsesc elementele fundamentale ale acestuia, dar ele sunt si proportionate armonios unele fata de altele. Din punct de vedere climatic ne aflam in aria de rascruce dintre clima umeda si calda temperata din vestul Europei, dintre cea rece si umeda din nord-vest, ca si cea uscata din sudul lui. Astfel s-a creat mediul perfect pentru aparitia apelor termale.

Balneoterapia romaneasca se bucura de vechi traditii. Istoriografii consemneaza ca Napoleon al III-lea si-a tratat o disfunctie renala cu ape termale aduse de la Caciulata. Curele balneare pot fi practicate in mai multe situatii: in scop profilactic, in scop curativ si in scop de recuperare. Cura balneara in scop profilactic se practica sub stricta indrumare a unui terapeut. Ceea ce se invata in statiunea balneara trebuie continuat si acasa. Iata cateva maladii tratabile prin cure balneare:

– suferinte articulare si musculo-ligamentare

– sensibilitati ale aparatului locomotor

– mobilitate redusa a aparatului locomotor

– obezitate

– afectiuni ale inimii

– diabet in faza incipienta

– afectiuni ale aparatului cardiovascular

– afectiuni ginecologice

– nevroze

– afectiuni ale tubului digestiv

– afectiuni ale ficatului

– afectiuni ale pancreasului.

– boli de metabolism

– afectiuni renale

– afectiuni ale glandelor endocrine

In Romania avem cateva statiuni balneoclimaterice cunoscute: Amara, Caciulata, Calimanesti, Herculane, Borsec, Tusnad, Sovata, Olanesti, Slanic Moldova, Govora, Felix.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img