vineri, 29 martie, 2024

Boli dificil de diagnosticat: Simptomele care te trimit la medic

Distribuie:

Publicat:

Există unele boli mai dificil de diagnosticat şi care necesită investigaţii medicale mai amănunţite pentru tratarea lor. Printre acestea se numără sindromul de colon iritabil, boala celiacă, apendicita, scleroza multiplă și Alzheimer.

Iată care sunt simptomele acestora și când trebuie să mergi la medic!

1. Sindromul de colon iritabil

Această afecțiune provoacă dureri în zona abdominală și modificări ale scaunului care durează de cel puțin 3 luni. Medicul va trebui să se asigure că nu ai intoleranță la lactoză, boala celiacă, o infecție bacteriană sau paraziți înainte de a putea pune un diagnostic precis.

2. Boala celiacă

Acest lucru face ca în organismul tău să se declanșeze reacții ale tractului digestiv atunci când mănânci gluten, o proteină din grâu, orz și secară. Cel mai adesea, afecțiunea provoacă diaree, oboseală și scădere în greutate, dar este posibil să te confrunți și cu articulații dureroase, erupții cutanate, dureri de cap, depresie și convulsii. Și alte afecțiuni pot provoca aceste reacții, cum ar fi ulcerele, boala Crohn și sindromul intestinului iritabil. Medicul îți poate face analize de sânge și poate efectua o biopsie a intestinului pentru diagnostic, potrivit doc.ro.

3. Apendicita

Acesta este momentul în care apendicele (porțiunea mică asemănătoare unui deget atașată la intestin) se inflamează. Poate provoca dureri în jurul buricului. Durerea debutează brusc și radiază spre abdomen sau spre picior, pe măsură ce se agravează. De asemenea, poți avea greață, vărsături, febră, constipație sau diaree. Apendicita nu este întotdeauna diagnosticată imediat, deoarece boala Crohn, boala inflamatorie pelviană, obstrucția intestinală și colita pot avea simptome asemănătoare. Un examen fizic și teste imagistice te pot ajuta să identifici afecțiunea.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img