vineri, 29 martie, 2024

Bolile batranetii pot aparea si in tinerete. Tu stii sa te feresti de ele?

Distribuie:

Publicat:

Bolile bătrâneții apar și în tinerețe, dar mulți tindem să ignorăm semnalele. odată ce înaintăm în vârstă, sănătatea noastră este din ce în ce mai şubredă. Există însă simptome care le pot da de gol, precum şi metode prin care putem preveni riscul instalării acestor boli.

Descoperă bolile bătrâneţii cu care te-ai putea confrunta şi tu!

Bolile bătrâneții – care sunt și cum te poți feri de ele?

Afecţiuni cardiovasculare

Sunt pe primul loc în ceea ce priveşte mortalitatea la nivel global, iar cea mai comună asfel de afecţiune este boala coronariană, care presupune îngustarea sau blocarea arterelor principale care furnizează sânge inimii.

Obstrucţia vaselor de sânge se poate petrece rapid sau în timp şi duce la infarct, o afecţiune cu potenţial fatal.

Află aici care sunt cele mai frecvente boli cardiovasculare, simptome, cauze, complicaţii şi metode de tratament

Accident vascular cerebral

Atacul cerebral are loc atunci când sângele nu mai irigă creierul din cauza unei rupturi sau blocaj în vasele de sânge. Private de oxigenul din sânge, celulele cerebrale sunt distruse, iar consecinţele sunt dramatice: în cazul în care supravieţuieşte, pacientul se va confrunta cel mai probabil cu dizabilităţi majore de limbaj sau de mobilitate.

Accidentul vascular este de două tipuri: ischemic (când un cheag de sânge blochează circulaţia venoasă) şi hemoragic (cauzat de ruptura unui vas de sânge de la nivelul creierului).

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img