sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bolile cardiovasculare – ce trebuie sa stim despre ele? Aflam raspunsul de la medicul cardiolog

Distribuie:

Publicat:

Bolile cardiovasculare reprezintă denumirea generică a afecțiunilor care alterează funcția normală a inimii și structura acesteia, fiind din ce în ce mai întâlnite în rândul populației de orice vârstă. Aflăm de la medicul specialist detalii despre tipurile de boli cardiovasculare și simptomele specifice care pot sugera prezența acestora.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalității globale, 4 din 5 decese cauzate de astfel de afecțiuni fiind provocate de atacuri cerebrale sau infarct.

Statisticile sunt și mai îngrijorătoare ținând cont de faptul că o treime din aceste decese apar prematur, la oameni care nu depășesc vârsta de 70 de ani.

Conștientizarea factorilor de risc, prevenția și controlul periodic reprezintă aspecte esențiale în evoluția tulburărilor cardiovasculare. În ceea ce privește factorii de risc, este de menționat faptul că aceste afecțiuni apar mai des în rândul celor care prezintă colesterol crescut, diabet sau obezitate.

Deși condiția medicală a pacientului este de cele mai multe ori incontrolabilă, agitația cotidiană, stresul la care ne expunem zilnic, alimentația nesănătoasă, fumatul sau sedentarismul sunt doar câteva dintre alegerile personale care pot avea efecte nefaste asupra sistemului cardiovascular.

Aflăm tot ce trebuie să știm despre bolile cardiovasculare și simptomele acestora de la dr. Octavian Zară, medic primar cardiologie în cadrul clinicii Intermedicas.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img