News Flash:

Bolile care dau mâncărimi ale pielii

19 Octombrie 2021
181 Vizualizari | 0 Comentarii
mancarimi piele

Simptom des întânit în cazul iritaţiilor sau al alergiilor, mâncărimile pielii pot fi şi manifestarea unei afecţiuni mult mai serioase!

Dacă simptomele unei iritaţii sunt vizibile pe piele şi au efect temporar, putând fi tratate cu un unguent pentru calmarea pruritului, în cazul mâncărimii provocate de o altă afecţiune este necesar să ceri ajutorul medicului specialist pentru a afla cauza. În funcţie de ce o provoacă, senzaţia de mâncărime poate fi resimţită pe întreg corpul sau doar în anumite zone. 

Afecţiuni ale ficatului

Anumite boli hepatice, cum ar fi hepatita şi ciroza pot da mâncărimi ale pielii. Nu se ştiu cu exactitate motivele, dar se crede că senzaţia este cauzată de acumularea de bilă în organism. Senzaţia de mâncărime este mai pregnantă în palme şi pe tălpi şi, de obicei, se agravează pe parcursul nopţii. Dacă te confrunţi cu această senzaţie, este necesar să ceri ajutorul medicului specialist, care, în urma investigaţiilor va stabili cu exactitate diagnosticul, pe baza căruia va fi prescris tratamentul.

 

Boli ale sistemului nervos

Sistemul nervos are rolul de a transmite mesaje de la piele către creier. Din acest motiv simţim durere atunci când ne rănim. Însă, atunci când sistemul nervos nu mai funcţionează corect, poate transmite semnale eronate, cum ar fi senzaţia de mâncărime la nivelul pielii, deşi nu a existat un factor declanşator. Scleroza multiplă, accidentul vascular cerebral, zona zoster sau chiar tumorile craniene pot perturba activitatea sistemului nervos.

 

Afecţiuni ale rinichilor

Insuficienţa renală cronică, nefrita sau chiar cancerul renal pot provoca mâncărimi la nivelul pielii, mai ales dacă nu sunt diagnosticate în faze incipiente. Deoarece rinichii nu mai funcţionează normal, iar toxinele încep să se acumuleze în organism. Dacă mâncărimea pielii este însoţită de pierderea poftei de mâncare, oboseală, un gust metalic în gură sau o senzaţie permanentă de greaţă, ar trebui să ceri sfatul unui specialist.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0944 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027111 (s)