News Flash:

Bolile care sunt influențate de consumul de lămâie: De la pietre la rinichi până la dureri de cap

18 Ianuarie 2022
307 Vizualizari | 0 Comentarii
lamaie 990x661

Zeama de lămâie sau câteva felii de lămâie cu miere îţi aduc nu doar un plus de vitamina C, ci şi alungă durerile de dinţi, de cap, reumatismale şi nu numai.

Hipertensiune

Lămâile conţin potasiu şi te susţin în lupta de a-ţi ţine sub control tensiunea arterială. Zeama de lămâie îndeosebi nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a persoanelor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, dar nici a celor care suferă de depresie sau de nervozitate, potrivit clicksanatate.ro.

Pietre la rinichi

Consumul regulat de suc de lămâie amestecat cu apă stimulează producţia de citrat urinar, o substanţă prezentă în urină care previne formarea pietrelor la rinichi. Este un motiv întemeiat să te obişnuieşti să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă.

Afecţiuni respiratorii

Când suferi de răceală sau vreo boală respiratorie, bea apă cu lămâie sau ceaiuri călduţe în care pui zeamă de lămâie. Te vor ajuta să respiri mai bine. De altfel, zeama de lămâia este un remediu benefic şi celor care suferă din cauza crizelor de astm. Aceştia din urmă pot lua 2 linguri de zeamă de lămâie înainte de fiecare masă şi alte 2 înainte de culcare, pentru a reduce simptomele de astm.

Dureri de dinţi

Tot cu zeamă de lămâie poţi să stopezi şi durerile de dinţi, să opreşti sângerările gingivale. Clăteşte frecvent gura cu puţin suc de lămâie, proaspăt stors!

Artrită

Simptomele artritei şi reumatismului sunt mai uşor de ameliorat cu ajutorul lămâiei. Este un bun diuretic, deci, prin creşterea diurezei, reduce inflamaţiile, deoarece pe cale urinară sunt eliminate toxinele şi bacteriile.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048459 (s)