joi, 18 aprilie, 2024

Bolnavii fara simptome raspandesc cel mai rapid coronavirusul

Distribuie:

Publicat:

Bolnavii fara simptome raspandesc rapid coronavirus. Noi studii în mai multe țări și un mare focar de coronavirus în Massachusetts pun în discuție afirmații liniștitoare ale oficialilor americani despre modul în care se răspândește noul virus.

Acești oficiali au subliniat că virusul este răspândit în principal de persoanele care prezintă deja simptome, precum febră, tuse sau dificultăți de respirație. Dacă este adevărat, este o veste bună, deoarece persoanele care sunt în mod evident bolnave pot fi identificate și izolate, ceea ce face mai ușor controlul unui focar.

Dar se pare că un focar de coronavirus din Massachusetts cu cel puțin 82 de cazuri a pornit de persoane care încă nu prezentau simptome, iar mai multe cercetari au arătat că persoanele fără simptome provoacă cantități substanțiale de infectari.

Timp de săptămâni, oficialii federali au subliniat că se poate întâmpla transmiterea asimptomatică, dar au spus că nu este un factor semnificativ în răspândirea virusului.

Pe 1 martie, la ABC, secretarul american pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar, i-a spus gazdei George Stephanopoulos că răspândirea asimptomatică „nu este principalul motor” al răspândirii noului coronavirus. „Trebuie să vă concentrați asupra persoanelor care sunt simptomatice”, a spus el. „Aceasta [strategia de izolare] depinde într-adevăr de prezentarea simptomatică.”

Bolnavii fara simptome raspandesc rapid coronavirus

Dar, în timpul unui briefing de presă la Casa Albă, sâmbătă, coordonatorul administrației de răspuns la coronavirus, dr. Deborah Birx, părea să tragă o notă oarecum diferită cu privire la transmisia asimptomatică.

Ea a spus că încearcă să înțeleagă persoane cu vârsta sub 20 de ani care nu au „simptome semnificative” – „Sunt un grup potențial asimptomatic și care răspândesc virusul?”, a intrebat ea.

„Până când nu înțelegeți cu adevărat câți oameni transmit virusul asimptomatic și asimptomatic, credem că este mai bine pentru întregul public să știe că riscul de boală gravă poate fi scăzut, dar ar putea răspândi virusul către alții. „De aceea, cerem tuturor să-și asume responsabilitatea personală pentru a preveni răspândirea.”

Rolul transmisiei asimptomatice

Câțiva experți intervievați de CNN au spus că, în timp ce nu este clar exact daca procentul de transmisie în focar este alimentat de persoanele care sunt în mod evident bolnave față de cele care nu au simptome sau simptome foarte ușoare, este clar că transmiterea de către persoane care sunt asimptomatice sau ușor simptomatice este responsabila pentru mai multă transmisie decât se credea anterior.

„Știm acum că transmisia asimptomatică probabil [joacă] un rol important în răspândirea acestui virus”, a declarat Michael Osterholm, directorul Centrului pentru Cercetări și Politici de Boli Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Osterholm a adăugat că este „absolut clar” că infecția asimptomatică „sigur poate alimenta o pandemie ca aceasta într-un mod care va face foarte dificil de controlat”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img