vineri, 19 aprilie, 2024

BOMBA BOMBELOR! Guvernul Dancila va pica! Cel putin 20 de parlamentari PSD vor vota motiunea de cenzura

Distribuie:

Publicat:

Partidul Social Democrat sta pe un butoi de pulbere! Informatii incendiare ies la iveala de la negocierile pentru sustinerea guvernului Dancila. Joi, in plenul Parlamentului, va fi dezbatuta motiunea de cenzura depusa de Opozitie! PNL, PMP, USR, UDMR si Pro Romania si ALDE au anuntat deja ca vor vota motiunea de cenzura, dar premierul Viorica Dancila a anuntat mereu ca are sufieciente voturi cat sa continue la Palatul Victoria! Problema cea mare a PSD-ului nu este insa ca Opozitia va sustine motiunea de cenzura, ci faptul ca din interiorul partidului de guvernamant sunt mai mult de 20 de parlamentari care vor sa-si dea jos propriul guvern. Conform unor surse social-democrate sunt 21 de parlamentari care l-au consultat pe Liviu Dragnea daca sa sustina sau nu Guvernul la testul motiunii de cenzura. Printre cei 21 de parlamentari s-ar numara inclusiv Marcel Ciolacu, dar si Paul Stanescu sau Ecaterina Andronescu.

In aceste conditii, este evident pentru toata lumea ca Liviu Dragnea, incarcerat la inchisoarea Rahova, are in mana situatia Vioricai Dancila. Surse apropiate familiei acestuia au dezvaluit faptul ca fostul presedinte al PSD are posibilitatea sa semneze "condamnarea" actualului guvern. Surse din anturajul sau au spus ca la penitenciarul Rahova a fost primita o scrisoare din partea a 21 de parlamentari PSD care ii cereau lui Liviu Dragnea sa le comunice ce atitudine sa aiba la votarea motiunii de cenzura. Cu alte cuvinte daca sa voteze impotriva propriului guvern sau nu. O mutare de forta din partea fostului lider al PSD care are posibilitatea sa bata ultimul cui in cosciugul actualei guvernari. Sursele citate ne-au spus ca Liviu Dragnea nu a dat nici un raspuns.

In saptamana aceasta va fi discutata si votata motiunea de cenzura, iar numarul de semnaturi adunate, peste cele 233 minim necesare, indica un posibil final al guvernarii PSD. Reamintim ca, ultima discutie intre cei doi s-a purtat la finalul lunii mai a.c. inainte de decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea de catre ICCJ. "Am avut o discutie cu Liviu Dragnea in seara dinaintea sentintei si mi-a spus sa nu imi dau demisia pentru ca in spatele meu sunt mii de oameni care asteapta sa opunem in practica programul de guvernare. Aceasta a fost ultima discutie pe care am avut-o cu domnul Dragnea. Nu vreau sa comentez deciziile justitiei", a afirmat atunci Viorica Dancila. Si uite asa, Viorica Dancila va fi groparul PSD, mai ales dupa ce i-a indepartat pe toti oamenii fideli fostului lider Liviu Dragnea. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img