joi, 28 martie, 2024

Bomba! DNA ancheteaza legatura dintre Coca Cola si Politia Rutiera! Cum si-a riscat un sef libertatea pentru baxuri de suc

Distribuie:

Publicat:

DNA ancheteaza modul in care compania Coca Cola a sponsorizat Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Politiei Timis – reiese din rechizitoriul prin care au fost trimisi in judecata fostii sefi ai institutiei pentru mai multe infractiuni de coruptie, potrivit pressalert.ro.

Ancheta a inceput dupa un denunt al agentului Dorin Duma, in care vorbea despre faptul ca din ordinul seful de atunci al Serviciului Politiei Rutiere, comisarul sef Marcel Craciunescu a transportat la firma sotiei acestuia racoritoare care erau primite ca sponsorizare pentru IPJ Timis.

"In schimbul furnizarii in mod gratuit de produse ale companiei Coca-Cola catre I.P.J. Timis – Serviciul Politiei Rutiere, soferii acestei companii dar si angajatii din conducerea acesteia beneficiaza de protectie si sprijin din partea sefului S.P.R. – Craciunescu Nicusor Marcel. In urma verificarilor la S.C. Coca-Cola HBC Romania, in urma raspunsului primit de la acesta societate a rezultat ca a incheiat cu Inspectoratul de Politie Judetean Timis doua contracte de de sponsorizare, respectiv cu numerele 074/11.02.2013, pentru perioada 01.01.2013 – 31.12.2013 si 0004/03.01.2014 pentru perioada 01.01.2014 – 31.12.2014. In baza acestor contractre de sponsorizare S.C. Coca-Cola HBC Romania a furnizat produse comercializate de societate catre I.P.J. Timis, respectiv 33 baxuri/luna insemnand 396 baxuri pe an la o valoare de 7.817,04 lei, pentru fiecare an. Valoarea totala a produselor cu care aceasta societate a sponsorizat I.P.J. Timis in baza celor doua contracte a fost de 15.634,08 lei”, se arata in rechizitoriul DNA, potrivit surse citate.

In timpul investigatiei, anchetatorii au interceptat o discutie telefonica intre comisarul sef Marcel Craciunescu si Gheorghe Ursut, directorul general al Coca Cola Timisoara.

"Acesta il intreaba pe Craciunescu Nicusor Marcel daca poate sa il ajute prin a-si folosi influenta pe langa comandantii Politiei Locale din cadrul Primariei Timisoara, pentru a nu fi sanctionat contraventional sau pentru a-si recupera masina ridicata fara sa plateasca deoarece ” am facut greseala sa parchez privat (n.r. autoturismul personal) undeva (…)” si ”voiam sa ma ajutati intr-o problema daca puteti (…)”. Craciunescu Nicusor Marcel este de acord sa il ajute in aceasta problema personala si ii spune ca ” (…) trebuie sa ne intalnim si sa stam de vorba daca e o problema care va intereseaza in zona aia”, au notat procurorii.

Anchetatorii au decis sa disjunga cercetarile legate de sponsorizarile Coca Cola, iar investigatiile vor fi continuate intr-un alt dosar in care Craciunescu este cercetat pentru trafic de influenta in forma continuata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img