vineri, 19 aprilie, 2024

BOMBA pentru TOTI FUMATORII din Romania! Statistica INGRIJORATOARE

Distribuie:

Publicat:

Traficul ilicit de tigari prejudiciaza anual statul roman cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei), iar bugetul de stat pierde circa 50 de milioane de euro pe luna din cauza pietei negre.

Traficul ilicit de tigarete trebuie sa scada. Fiecare a 6-a tigara fumata in Romania provine din contrabanda, ceea ce inseamna venituri mai mici la bugetul de stat. Dorim sa sustinem autoritatile romane sa-si atinga obiectivul de a aduce piata neagra la media europeana de 10%. Tocmai de aceea, vrem sa aratam atat eforturile pe care autoritatile le fac in fiecare zi, cat si dimensiunea si impactul contrabandei asupra vietii noastre de zi cu zi’, a declarat Ileana Dumitru, director Juridic si Relatii Publice al British American Tobacco Romania.
Potrivit companiei, Romania are 2.000 de kilometri de granita cu tari non-UE, in care pretul tutunului poate fi de pana la 6 ori mai mic decat in Romania. Bugetul de stat pierde circa 50 de milioane de euro lunar din cauza pietei negre, iar cumulat in ultimii 7 ani (2010-2016) pierderile s-au ridicat la 4,8 miliarde de euro (aproximativ 21,6 miliarde de lei).

Pentru fiecare procent adaugat pietei ilegale de tutun, bugetul de stat pierde anual inca 40 milioane de euro.

In intervalul 2011 – 2016, piata neagra a crescut cu 27%. ‘Fiecare container de tigari ilegale inseamna 1 milion de euro profit pentru retelele de contrabanda. Date ale Interpol arata ca traficul ilicit de tigari este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane si chiar activitati teroriste’, se precizeaza in documentul citat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img