joi, 28 martie, 2024

BOMBA! Raspunsul Inspectiei Judiciara CONFIRMA implicarea SRI in cazul lui Strutinsky

Distribuie:

Publicat:

Decizia Inspectiei Judiciare de clasare a sesizarii omului de afaceri Sorin Strutinsky, privind modul in care procurorul de caz a realizat ancheta, confirma implicarea SRI, care este beneficiar secundar al informatiilor obtinute de Serviciul Tehnic, motivandu-se prin decizia CSAT care nu e publica, informeaza Mediafax.

Inspectia Judiciara a clasat sesizarea constanteanului Sorin Strutinsky, in raspuns aratandu-se ca folosirea sprijinului Serviciului Roman de Informatii “s-a realizat in conformitate cu dipozitiile art. 1, art 3 litera f, din Legea Securitatii Nationale nr.51 din 1991 avand in vedere si Hotararea nr. 17 din 28.02. 2005 a Consiliului Superior de Aparare a Tarii, care a integrat problema coruptiei si combaterea ei in structura strategiei de securitate nationala, ca factor de risc, respectiv de securitate nationala problematica coruptei fiind reluata in strategia Nationala de Aparare din 2009 (…) De altfel, pornind de la obligatia legala a SRI de a derula activitati informativ-operative, de cunoastere, prevenire si contracarare, in planul afectarii drepturilor fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei, precum si de necesitatile strategige si obligatiile anterior prezentate, cooperarea cu organele de urmarire penala, pe coordonatele monitorizarii si combaterii fenomenului coruptiei fenomenului reprezinta o indepinire a obligatiei legale de a-si acorda reciproc sprijinul necesar in indeplinirea atributilor prevazute de lege”.

In acest fel, Inspectia Judiciara explica de ce in dosarul Mazare– Strutinsky, la capitolul beneficiari secundari ai informatiilor Serviciului Tehnic, sunt trecute doua unitati ale SRI, din Bucuresti si Constanta.Toate notele sunt semnate de procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi. Sorin Strutinskyi, audiat miercuri la Comisia SRI din Parlament, a declarat ca sesizarea sa a fost respinsa de procurorul Focica, implicata recent in scandalul legat de o inregistrare in care acuza presiuni din partea conducerii DNA.
“Am facut un memoriu la comisia de abuzuri care a sesizat CSM. Eu mai am un raspuns de la CSM, de la Inspectia Judiciara. Doamna procuror Focica a cercetat activitatea doamnei procuror care m-a cercetat pe mine si a raspuns negru pe alb ca SRI a colaborat cu DNA, dar considerand colaborarea legala, avand in vedere protocolul institutional SRI-DNA, in baza Hotararii 17 din 2005”, a declarat omul de afaceri Sorin Strutinsky.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img