News Flash:

BOMBA: Verdictul comisiei DSP in cazul decesului de la spitalul Husi: MALPRAXIS !

27 Decembrie 2014
4350 Vizualizari | 3 Comentarii
Comisia de specialitate din cadrul DSP Vaslui care monitorizeaza competenta profesionala pentru cazurile de MALPRAXIS a finalizat ancheta in cazul Alexandra Bedregeanu, fetita de numai patru ani, care a decedat in Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Husi in luna octombrie. Verdictul specialistilor a fost unul socant: MALPRAXIS

Decizia specialistilor vine la un interval de timp mic dupa ce legistii au stabilit cauza mortii fetitei ca fiind una pe fondul bolii cu care aceasta a fost diagnosticata la internarea in unitatea spitaliceasca huseana” laringita acuta epiglotita”. Specialistii care fac parte din aceasta comisie de malpraxis din cadrul DSP spun ca boala a evoluat chiar din pricina medicului care a preluat fetita la internare, respectiv medicul pediatru husean Floreta Bianu, care dintr-o posibila neglijenta, a tratat cazul cu SUPERFICIALITATE.

Potrivit raportului efectuat de catre specialistii care au analizat pas cu pas cum a fost tratata fetita, acestia au concluzionat ca:

Alexandra Bedregeanu care a venit la unitatea spitaliceasca pe propriile picioruse, ar fi trebuit sa fie dusa la CPU Husi (Compartimentul Primiri Urgente) si nu direct pe sectia de pediatrie asa cum s-a procedat in acest caz. Specialistii confirma faptul ca daca fetita ar fi fost verificata de un medic urgentist, acesta si-ar fi dat seama cu usurinta ca este un caz foarte grav si ar fi solicitat un echipaj de terapie intensiva mobil, iar intre timp urgentistul impreuna cu un medic ORL sau chirurg sa asigure o cale de respiratie sigura pentru micuta faptura.

Tratamentul administrat de catre medicul pediatru FLORETA BIANU care a constat in antibiotic si antitermice a fost corect, insa in prima faza ar fi trebuit sa se intervina prompt pentru eliberarea cailor respiratorii.

Specialistii din cadrul comisiei de malpraxis arata in raportul ce a fost inaintat partilor implicate, ca medicul pediatru nu a luat in calcul evolutia fulminanta a bolii, limitandu-se doar in a prescrie medicatia.

Comisia de MALPRAXIS din cadrul Colegiului Medicilor Vaslui a dat un vot hotarat in acest caz, o sanctiune prin care acestia isi arata prin vot dezaprobarea fata de comportamentul medicului. SANCTIUNEA FINALA urmeaza sa fie stabilita, aceasta poate ajunge pana la ridicarea dreptului de libera practica a medicului FLORETA BIANU. Aceasta urmeaza sa fie stabilita de catre comisia etica Colegiului Medicilor.

malpraxis superficialitate alexandra bedregeanu cpu husi medic orl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

gigi  | #1259
Din cine este formata comisia de specialitate de la DSP VASLUI??????????????
Maria  | #1262
Munca din pasiune exista! w w w .ariastudio.r o !
AriaStudio angajaza operatori calculator in toata Romania!
CONDITII DE ANGAJARE :Cunostinte minime de utilizare a unui calculator,cunostinte de limba engleza ,disponibilitatea de a lucre minim 20 ore pe saptamana.
Iti oferim un job legal,stabil ,cu contract de munca si castiguri considerabile in functie de seriozitate si implicare.Te asteptam la un interviu ,contacteaza-ne pe w w w .ariastudio.r o .
Adauga comentariu

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025169 (s)