Oricine isi doreste in camara un gem produs in Romania, chiar in satul caruia nici Printul Charles nu i-a putut rezista – Viscri – trebuie sa cheltuie 365 de euro. Gemul este preparat la foc de lemne, din fructe culese de pe dealurile din jurul satului Viscri- capsuni, macese, corcoduse, mere. Prepararea gemului se face doar in cantitati mici, pentru a se pastra intacta aroma fructelor. Se pune putin zahar si niciun fel de conservant, conform celei care il pregateste, Gherda Gherghiceanu.
Dar nu compozitia il face foarte special, ci ambalajul. Borcanul este unicat, creatie a unui sticlar vestit din Sibiu si asezat intr-o rama, lucrata manual, din stejar. Cumparatorul gemului este improprietarit cu cinci stejari intr-o padure unica, in judetul Salaj, care iau locul celor taiati pentru confectionarea ramei. Pana acum, au fost astfel plantati cu ajutorul comunitatii peste 2.500 de puieti de stejari, iar printre cei care detin o bucatica din padure ca urmare a cumpararii gemului de 365 de euro, se afla numeroase persoane publice, dar si oameni de afaceri atat din tara, cat si din strainatate.