joi, 25 aprilie, 2024

Braconieri depistaţi de polițiștii de frontieră brăileni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila au depistat doi bărbați care desfășurau activitați de pescuit comercial neautorizat folosind o plasă de nailon, cu care au capturat aproximativ 26 kg de pește.

În data de  15 aprilie, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila – I.T.P.F. Iaşi,  pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat în zona kilometrului 167,5 al fluviului Dunărea, doi bărbați care desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat, folosind o barcă din fibră și o plasă de nailon, cu care au capturat aproximativ 26 kg de pește din specia scrumbie.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial și pescuitul în perioada de prohibiție.

Ambarcațiunea și unealta de pescuit, în valoare totală de 2.700 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost predat unei unități de profil pentru comercializare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img