joi, 28 martie, 2024

Brandul premium Nivea vinde mai multe creme de maini si mai putine produse pentru protectie solara

Distribuie:

Publicat:

Beiersdorf, producătorul Nivea, a anunţat marţi că brandul său premium La Prairie, destinat îngrijirii pielii, şi produsele sale pentru protecţie solară au fost afectate de reducerea călătoriilor pe plan internaţional, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar vânzările produselor pentru spălarea mâinilor, a plasturilor şi a cremelor de mâini au crescut în primul trimestru din 2020, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Deja Beiersdorf şi-a retras în aprilie previziunile pentru 2020 din cauza pandemiei şi a precizat că vânzările trimestriale au scăzut în ritm anual cu 3,6%.

Marţi, compania germană a informat că vânzările La Prairie au înregistrat un declin de 36% în primul trimestru din 2020, din cauza prăbuşirii turismului global, care a afectat şi cererea pentru creme de soare.

Un sfert din vânzările La Prairie erau realizate în mod obişnuit de turişti, în special de cei din China.

Marţi, acţiunile Beiersdorf au scăzut cu 2,7%, iar de la începutul anului înregistrează un declin de 15,6%.

Rezultatele Beiersdorf vor fi afectate semnificativ din cauza efectelor pandemiei în trimestrul doi din 2020, a avertizat directorul general Stefan de Loecker.

Acesta a adăugat că este prea devreme pentru a evalua impactul crizei asupra produselor companiei pentru protecţie solară, în condiţiile în care vânzările au fost satisfăcătoare în Germania, datorită vremii calde, dar nu este clar când va fi reluat turismul.

De asemenea, şeful Beiersdorf a dat asigurări că achiziţiile încă fac parte din strategia companiei şi vor fi analizate atent oportunităţile apărute în urma crizei.

Beiersdorf a informat că vânzarea cremelor sale medicinale Eucerin şi Aquaphor a urcat cu 11,5% în primul trimestru din 2020, iar la divizia de sănătate Hansaplast, care comercializează plasturi, creşterea a fost de 10,1%. Vânzările Nivea au scăzut cu doar 0,6%.

Nivea Sun este liderul pieţei în Europa. De asemenea, brandul Eucerin Beiersdorf comercializează creme de soare şi alte produse destinate îngrijirii pielii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img