vineri, 29 martie, 2024

BRAVO! Elevi din Timisoara, pe locul al doilea in finala concursului organizat de NASA si de Agentia Spatiala Europeana, in SUA

Distribuie:

Publicat:

O echipa formata din cinci elevi de la Colegiul National Banatean si de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timisoara s-a clasat pe locul al doilea, in finala unui conurs de robotica ZeroRobotics, organizat de NASA si de Agentia Spatiala Europeana, in SUA, la Massachusetts.Elevii au creat coduri cu ajutorul carora mai multi roboti aflati pe Statia Spatiaa Internationala au putut fi manevrati.
Elevii au postat pe reteaua de socializare anuntul ca s-au clasat pe locul al doilea in competitie.

"Astazi vise au fost implinite. Am realizat un lucru la care viseaza unii elevi de varsta noastra. Dupa luni de lucru, codul scris de noi a fost rulat pe statia internationala, in spatiu. Pe langa acestea, am reusit sa excelam in aceasta competitie si am iesit pe locul al II-lea. De asemenea, am cunoscut personalitati importante pentru evolutia stiintei care sunt o sursa de inspiratie pentru noi si pentru o gramada de oameni in intreaga lume. Am avut placerea de a-l asculta pe Steve Swanson, unul dintre astronautii care au fost in a 40-a misiune de pe ISS (International Space Station). Am invatat foarte multe din aceasta si speram ca din ce in ce mai multi elevi vor putea sa aiba parte de o astfel de experienta”, au scris elevii pe Facebook.

Practic, echipa din Timisoara s-a intrecut cu grupuri din intreaga lume pentru un loc in finala. Elevii au participat la competitii intre robotii pe care i-au creat, ce au avut loc pe platforma online a Institutului Tehnologic din Massachusetts, iar in finala, robotii s-au intrecut chiar la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Echipa formata din elevi de la Colegiul National Banatean si Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” a fost invitata sa participe la finala Concursului International ZeroRobotics, ce are ca scop programarea robotilor SPHERES – sateliti experimentali de la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img