joi, 18 aprilie, 2024

BREAKING Doi romani au fost ADUSI ACASA, din China, cu o aeronava a Fortelor Aeriene Romane

Distribuie:

Publicat:

Autoritățile au găsit o soluție pentru ca românii să nu mai zboare în același avion cu cetățeni care vin din China. Doi români au fost aduși din China, prin Germania. Cei doi au ajuns în București cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. Aeronava este configurată pentru misiuni de evacuare medicală și are instalată o cameră specială de izolare.

„O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat azi, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru repatrierea a doi cetățeni români provenind din regiunea Wuhan, China”, informează Ministerul Apărării.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de comandorul Emil Tecuceanu și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București.

Cei doi români nu prezintă simptome specifice coronavirusului, însă vor fi plasați în carantină pentru a fi testați și supravegheați, informează Ministerul Sănătății.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img