News Flash:

BREAKING NEWS! A murit NELSON MANDELA

6 Decembrie 2013
3403 Vizualizari | 0 Comentarii
Nelson Mandela
Nelson Mandela, primul presedinte de culoare sud-african, a incetat din viata, joi, dupa o lunga lupta cu boala. Vestea a fost confirmata de presedintele Africii de Sud, Jacob Zuma.

Nelson Mandela, primul presedinte de culoare sud-african, a incetat din viata, joi seara, anunta Reuters.

Mandela era ingrijit la domiciliu de 22 de medici din Johannesburg incepand cu 1 septembrie, dupa ce a fost spitalizat timp de trei luni din cauza unei infectii pulmonare si probabil complicatii multiple.

Desi pneumonia se vindecase, plamanii sai ramasesera sensibili. "Este dificil pentru el", "este inca foarte sensibil la germeni, prin urmare trebuie mentinut intr-un mediu steril. Camera sa este ca un salon de terapie intensiva", declara in noiembrie Winnie Madikizela-Mandela.

Problemele pulmonare ale laureatului premiului Nobel pentru Pace erau probabil legate de sechelele lasate de tuberculoza. El a contractat aceasta boala in timpul detentiei pe insula-inchisoare Robben Island, in largul Cape Town, unde a petrecut 18 dintre cei 27 de ani de inchisoare in temnitele regimului de apartheid.

Lider al luptei persoanelor de culoare impotriva regimului rasist care se straduia sa institutionalizeze segregatia in Africa de Sud, Mandela, in varsta de 94 de ani, a petrecut 27 de ani in detentie, in perioada 1964-1990.

Din spatele gratiilor, el a devenit simbolul oprimarii poporului sau, in timp ce lumea intreaga manifesta si organiza concerte pentru a fi eliberat.

nelson mandela terapie intensiva problemele pulmonare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036178 (s)