joi, 18 aprilie, 2024

BREAKING NEWS! ADIO IMPOZIT pe cifra de afaceri! Guvernul face, in schimb, simulari pe taxa de solidaritate

Distribuie:

Publicat:

Premierul Mihai Tudose a declarat luni ca Executivul a renuntat la impozitul pe cifra de afaceri, insa in momentul de fata se fac simulari pe taxa de solidaritate. Premierul nu a putut sa spuna care ar fi pragul in cazul acestei taxe.

Coalitia de guvernare PSD/ALDE a decis astazi soarta proiectului privind introducerea impozitului pe cifra de afaceri a tuturor companiilor din Romania dupa ce, aflat la Bruxelles, la o intalnire cu seful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, premierul Mihai Tudose afirmase ca impozitul nu se va aplica.
Presedintele PSD Liviu Dragnea, cel care s-a prezentat, in repetate randuri, drept autorul moral al ultimelor programe de guvernare ale partidului sau, a refuzat sa comenteze declaratia premierului.
„Nu stiu ce a declarat premierul si din moment ce nu stiu nu vreau sa comentez pentru ca pot fi nuante, dar vom discuta luni (astazi – n.red.) in coalitie.“ El a tinut insa sa mentioneze ca exista in prezent un impozit pe cifra de afaceri a IMM-urilor (companii cu afaceri de sub 500.000 de euro) si la aceste prevederi nu se va renunta.

„Vreau sa le transmit acelor oameni de afaceri ca nu se renunta la ea, pentru ca au primit-o foarte bine si sunt foarte multumiti, pentru ca 1% pe cifra de afaceri inseamna cam 6% impozit pe profit, ceea ce cred ca le convine. Nu se renunta la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun castigat de catre mediul de afaceri care trebuie pastrat.“
Dragnea a mai spus, citat de Mediafax, ca nu a primit nicio simulare legata de impozitul pe cifra de afaceri, insa, daca premierul le prezinta in sedinta de coalitie si sunt argumente in favoarea sustinerii pozitiei guvernului, PSD nu va avea obiectii: „Mie mi se pare foarte important ca premierul Tudose cand vorbeste cam stie ce vorbeste, deci daca face o afirmatie inseamna ca este bazata pe o analiza si in mod firesc cel care trebuie sa anunte primul este primul-ministru, pentru ca el conduce guvernul si el conduce actul de guvernare“.
Presedintele Klaus Iohannis a intervenit de mai multe ori, in ultimele zile, in disputa guvern – mediul de afaceri legata de impozitarea afacerilor in loc de impozitarea profitului.
„Nu trebuie facut un pas special si nu trebuie reinventata roata. Ceea ce am vrut sa transmit si cred ca a fost destul de clar este ca avem nevoie de stabilitate si avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbari frecvente de abordare strategica, de exemplu in domeniul fiscal, nu fac bine nimanui. Ele nu pot fi puse in practica intr-un timp foarte scurt. Mediul de afaceri, dar si omul simplu vor sa stie ce doreste statul si cum va face statul aceste lucruri. Asta inseamna stabilitate si predictibilitate“, a declarat sambata presedintele.
Toata lumea isi doreste o crestere economica solida, dar aceasta nu se atinge prin masuri slab pregatite, a adaugat seful statului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img