vineri, 19 aprilie, 2024

Breaking news! Decizie neasteptata luata de Donald Trump! L-a concediat pe Rex Tillerson

Distribuie:

Publicat:

Presedintele american Donald Trump l-a dat afara marti pe Rex Tillerson din functia de secretar de Stat si l-a inlocuit cu directorul Agentiei Centale americane de Informatii (CIA) Mike Pompeo, relateaza BBC News.

Trump i-a multumit lui Tillerson intr-un mesaj postat pe Twitter pentru serviciile sale si apreciaza ca noul secretar de Stat va face ”o treaba fantastica”. Dl. Tillerson, fost director executiv al ExxonMobil, a fost numit doar la locul de munca cu putin peste un an in urma.

 

CITESTE SI: Presedintele Donald Trump a dat asigurari, intr-o scrisoare adresata sefilor de stat de pe continentul African, ca Statele Unite ale Americii ii 'respecta profund' pe africani, au declarat, duminica, surse diplomatice.

"Statele Unite respecta profund parteneriatele si valorile pe care le impartasim cu Uniunea Africana, cu tarile sale membre si cetatenii sai de pe intregul continent. Vreau sa subliniez ca Statele Unite ii respecta profund pe africani", a afirmat Donald Trump in scrisoare.

'Soldatii nostri lupta impreuna pentru a-i invinge pe teroristi' si 'lucram impreuna pentru a consolida un comert liber, corect si reciproc', a adaugat Donald Trump.

Scrisoarea presedintelui Donald Trump vine la doua saptamani dupa un val de indignare declansat de afirmatiile insultatoare facute de presedintele SUA la adresa unor tari africane, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

In cadrul unei reuniuni cu mai multi senatori in Biroul Oval, la 12 ianuarie, Donald Trump a folosit termenul 'tari de rahat' cu referire la state din Africa, dar si Haiti si Salvador, conform mai multor media si unui senator care a participat la reuniune.

Intr-o scrisoare datata joi, 25 ianuarie, adresata sefilor de stat africani reuniti duminica si luni in cadrul celui de-al 30-lea summit al Uniunii Africane (UE) in capitala Etiopiei, Addis Abeba, Donald Trump a declarat ca secretarul de stat Rex Tillerson va efectua in martie o vizita pe continentul african, pentru prima data de cand a preluat functia de sef al diplomatiei americane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img