vineri, 19 aprilie, 2024

Breaking news! Inca un protocol facut public! A fost incheiat intre SRI si CSM

Distribuie:

Publicat:

 

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a facut public un nou protocol incheiat cu SRI, dupa ce publicat recent, care era incheiat cu centrul Cyberint al SRI.

 

PROTOCOLUL AICI

Protocolul a fost semnat in martie 2012, de Alina Ghica, presedintele CSM de la acea data, si George Maior, directorul SRI din acel moment.

 

CITESTE SI: Sefa ICCJ, solicitare de urgenta! Ce i-a spus lui Claudiu Manda

Cristina Tarcea, sefa ICCJ, a spus ca intre institutia pe care o conduce, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si SRI a existat un protocol secret, care a fost initiat in 2009 si care si-a incheiat efectele la 1 februarie 2014. Insa, seful Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, Claudiu Manda, a declarat ca el mai stie de un protocol secret . Tarcea ii cere lui Manda, printro scrisoare, sa ii trimita ” institutional cel de al doilea protocol la care ati facut referire, despre care se sustine ca ar fi inca in vigoare, pentru a putea dispune masurile care se impun in urma analizarii acestuia.”.

”Domnului senator Claudiu Iulian Manda

Presedinte
Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI

Domnule Presedinte
In urma informatiilor aparute in spatiul public in ziua de 23 aprilie 2018, va transmit urmatoarea crisoare deschisa referitoare la existenta protocoalelor clasificate 

Ca o consecinta a masurilor dispuse de Consiliul Superior al Magistraturii, in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost efectuate verificari cu privire la existenta unor protocoale clasificate de cooperare. ezultatul verificarilor s-a concretizat in identificarea unui singur protocol cu caracter clasificat incheiat in anul 2009 intre Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii, protocol ale carui efecte au incetat prin intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura penala la data de 1 februarie 2014.

Protocolul a fost transmis Consiliului Superior al Magistraturii si, in vederea declasificarii acestuia, au fost solicitate avizele celorlalte institutii semnatare, respectiv Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciului Roman de Informatii.

In ziua de 23 aprilie 2018 au aparut informatii in spatiul public referitoare la o declaratie a dvs. potrivit careia ar exista doua protocoale incheiate de Inalta Curte – cel din anul 2009, semnat de reprezentanti ai celor trei institutii si un alt protocol, pentru care nu se mentioneaza cu claritate anul incheierii si institutiile semnatare.

Potrivit informatiilor din spatiul public, dvs. ati fi sustinut ca acest din urma protocol, care ar fi ajuns in posesia Comisiei, este inca in vigoare.

Avand in vedere faptul ca, asa cum am aratat, in arhivele instantei supreme nu este evidentiata existenta unui al doilea protocol, va adresez rugamintea sa aveti amabilitatea sa-mi trimiteti institutional cel de al doilea protocol la care ati facut referire, despre care se sustine ca ar fi inca in vigoare, pentru a putea dispune masurile care se impun in urma analizarii acestuia. Demersul meu este justificat de atitudinea mea consecventa de afla adevarul si de a inlatura orice eventuale suspiciuni ori acuzatii nefondate ce ar putea plana asupra corpului de judecatori din care fac parte. a asigur, domnule Presedinte, de deplina mea consideratie si va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.

24 aprilie 2018 Judecator Iulia Cristina Tarcea

Presedinte

Inalta Curte de Casatie si Justitie”, se arata in scrisoarea ICCJ.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img