sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BREAKING NEWS! Prins in flagrant in timp ce dadea o spaga de 22.500 lei unui functionar din Primarie pentru o autorizatie!

Distribuie:

Publicat:

Ca urmare a activitatilor procedurale efectuate de catre lucratorii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Iasi, miercuri, 27 septembrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi a pus in miscare actiunea penala fata de C.I., persoana fara calitate speciala, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si a dispus retinerea acestuia pentru 24 ore.

In fapt, la data de 21 septembrie 2017, echipa operativa constituita din lucratori ai DGA -Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi si Centrul Operational 1 Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, a organizat si realizat actiunea de prindere in flagrant a lui C.I. in timp ce oferea unui functionar din cadrul Primariei unui oras din judetul Iasi, denuntator in cauza, suma de 22.500 lei (echivalentul sumei de 5.000 euro). In schimbul banilor, functionarul urma sa emita o autorizatie de functionare, fara indeplinirea conditiilor legale, pe numele unui agent economic pentru care inculpatul si-a traficat influenta.

Dosarul penal a fost inregistrat in baza denuntului functionarului in cauza, formulat la SJA Iasi dupa ce inculpatul i-a promis succesiv sumele de 2.000 euro, 3.000 euro, iar ulterior 5.000 euro in scopul precizat mai sus.

Astazi, C.I. va fi prezentat instantei de judecata competente cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

In cauza s-a beneficiat de sprijinul DOS – Brigada Operatiuni Speciale Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img