joi, 28 martie, 2024

Breaking news! Razvan Burleanu, victorie! Ramane presedintele FRF

Distribuie:

Publicat:

Razvan Burleanu a castigat un nou mandat de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Burleanu s-a impus clar, din primul tur, in fata lui Ionut Lupescu, Marcel Puscas si Ilie Dragan.

Cei patru candidati la presedintia FRF si-au prezentat, miercuri, programul electoral in cadrul Adunarii Generale a forului, la Casa Fotbalului.

Fiecarui candidat i s-au alocat zece minute pentru a-si sustine programul. Razvan Burleanu a vorbit insa 19 minute, iar Lupescu a depasit timpul cu un minut, scrie news.ro.

In timpul discursului lui Burleanu, Marcel Puscas a cerut ca presedintele FRF sa fie oprit pentru ca a depasit cele zece minute, insa secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, a spus ca nu a intrerupt pe nimeni, astfel ca nu o face nici acum.

Burleanu a pus accentul in prezentarea sa pe faptul ca reprezinta o echipa unita, forta reala a fotbalului romanesc, si ca proiectele incepute trebuie continuate. El a vorbit si despre planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului, mentionand juniorii, fotbalul feminine si futsalul.

“Am pus fotbalul pe primul loc si membrii FRF inainte de toate. Suntem pregatiti sa continuam impreuna proiectele pe care le-am inceput. Suntem siguri pe noi, stim ce avem de facut si suntem gata sa mergem mai departe. Avem sansa de a demonstra ca fotbalul poate fi mai mult decat o reflectie a societatii chinuite in care traim. FRF de astazi este o institutie de management al fotbalului si nu un simplu gestionar de resurse. Avem o viziune, un plan si o echipa foarte buna cu care vom duce totul mai departe. Am devenit un partener credibil pentru fiecare membru afiliat, pentru institutii… Investim in 17 competitii noi pentru ca am devenit o organizatie stabila si sanatoasa din punct de vedere financiar. Toate acestea pot fi anulate intr-o clipa de cei care vor reinstaurarea favoritismelor. Noi impreuna trebuie sa ne demonstram forta. Trebuie sa protejam fotbalul”, a spus el.

Razvan Burleanu a precizat ca in mandatul sau au disparut “trepadusii” din FRF si ca acum se doreste reinstaurarea “Federatiei Romane de Comisioane”.

“Astazi vom dovedi ca suntem o echipa inca o data. Am fost non-stop la dispozitia fotbalulul si a oamenilor onesti. Am venit acolo unde sunteti. Am venit sa va ascult si sa lucram impreuna, nu sa va cer, nu sa va promit, nu considerandu-va marionelele unora sau altora. Au disparut de la FRF trepadusii. Oamenii integri sunt la dispozitia dumneavoastra. Au disparut usile inchise, impartirea dumneavoastra pe ranguri fotbalistice. Suntem in fata unei decizii foarte simple: trebuie sa alegeti intre echipa FRF si gasca care promite ca nu o sa va mai lucreze. De ce sa optam pentru incertitudine, pentru schimbare de dragul schimbarii? Cand noi stim ce vrem sa facem. Mircea Sandu este numele unui mod jignitor si pervers de a trata fotbalul ca pe propria feuda. Acum se incearca reinstaurarea Federatiei Romane de Comisioane. Misiunea noastra este sa corectam erorile din trecut”, a precizat Burleanu.

Ionut Lupescu a vorbit despre valorile in care crede si a promis deschidere si schimbari legislative.

“Am venit cu o pofta nebuna de munca ca impreuna cu dumneavoastra sa reusim sa redresam fotbalul romanesc. Vin cu sufletul deschis si cu cele mai bune intentii. Fara valori nimic nu se construireste. Valorile in care cred respectul, seriozitatea, transparensa, dialogul si corectitudinea. Respect pentru cluburi, pentru oamenii de fotbal, pentru spectatori, pentru media. Doar cu seriozitate vom ajunge din nou la Campionate Mondiale si Europene. Transparenta este ceva ce se promite la alegeri si dupa ce s-a dat votul se uita. Doar prin dialog putem gasi solutii. Corectitudine, pentru ca sportul nu poate exista in afara corectitudinii. Veti avea in mine un presedinte care nu va pune nimicmai presus de lege si regulamente. Programul meu are un singur lucru, performanta. Cred ca trebuie sa investim in copii si juniori si sa educam si sa specializam antrenorii. Fotbalul din ligile interioare, este extreme de important sa gasim solutii de finantare. Daca inima aceasta nu functioneaza celelalte organe au de suferit. Si cresterea veniturilor din federatie si schimbarea legilor in favoarea sportului. Este momentul sa incetam cu politica dezbinarii si sa inceapa constructia. Fotbalul nu inseamna doar echipa de seniori. Sub mandatul meu nimeni nu va fi defavorizat si toti vor avea usa deschisa pentru dezvoltare. Intr-un an legislatia sportiva si fiscal trebuie schimbata. Deja am avut contacte in acest sens. Federatia trebuie sa fie activa si sa determine political sa legifereze in favoarea sportului”, a afirmat el.

Lupescu a mentionat ca pe Razvan Burleanu nu il mai sprijina nimeni. “Actualul presedinte a pierdut sprijinul oamenilor de fotbal pentru ca in cei patru ani de mandate i-a jignit pe totsi, a intrat in conflict chiar si cu UEFA, pe care a acuzat-o ca raspunde la comenzile mele. M-am intors acasa sa muncesc pentru fotbalul romanesc. Nu vin la federatie cu ganduri de razbunare. Fotbalul nu trebuie pedepsit pentru ca presedintele federatiei s-a comportat ca un copil suparat. Voi continua toate proiectele in care credeti si care produc efecte pozitive. Actualul presedinte a ales calea atacului, iar eu am ales sa ma apar. Marele meu regret este ca nici actualul si nici fostul presedinte nu au apelat la sprijinul pe care puteam sa-l ofer din functia de la UEFA”, a adaugat el.

Marcel Puscas le-a cerut membrilor AG sa voteze pentru o schimbare reala. El a inceput plangandu-se de ordinea alocutiunilor, fiind al doilea, dupa Ilie Dragan. Apoi i-a cerut lui Razvan Burleanu minutele pe care i le cedase la alegerile anterioare, moment intampinat cu amuzament: “Incep prin a solicita o rambursare de datorie. Acum patru ani din zece minute alocate i-am dat unui candidat patru minute. Il intreb acum: Imi dai, Razvane?”. “Peste patru ani”, i-a raspuns Burleanu.

“Problemele reale ale fotbalului romanesc de acum erau si acum 15-20 de ani aceleasi. Probleme de arbitraj, legate de comisii, de felul in cre judeca comisiile. Ele dainuie de 10-15 ani. Mai vreti sa continuam 10-15 ani cu aceleasi probleme? Daca doriti o schimbare reala nu aveti alta solutie, decat sa votati competenta. Lasati partidele, lasati presedintii consiliilor locale… Nu cred ca va mai doriti sa fiti saraci, sa fiti umiliti la comisii, la competitii. Voi sunteti puterea. As dori sa lasati deoparte cand votati orice alt ingredient. Au pierit 62 de cluburi in ultimii patru ani. Peste 4-8 ani, jumatate dintre voi nu o sa va aflati in sala in ritmul acesta. Daca vreti o schimbare reala ma alegeti pe mine. Vedeti care este cel mai competent, cel mai in masura sa va reprezinte”, a afirmat Puscas.

Ilie Dragan a spus ca vrea ca numarul reprezentantilor cluburilor in Comitetul Executiv al FRF sa creasca.

“Doar 3,9 la suta din totalul membrilor afiliati reprezinta Adunarea Generala, ceea ce este nereprezentativ. Sunt membrii CEx suficent de puternici la impartirea banilor sa va reprezinte pe dumneavoastra? Cea mai importanta masura care poate fi luata de AG este cresterea numarului de reprezentantilor cluburilor in Comitetul Executiv. Aceasta este principala masura pe care as inainta-o AG daca voi fi ales. Aplicarea ei ar creste gradul de implicare si responsabilizare a tuturor membrilor afiliati”, a afirmat Dragan.

“Solutia propusa de mine nu este sa avem o federatie cu cat mai multi angajati, ci ca membrii afiliati sa fie cei cu putere de decizie. Vom avea o echipa nationala puternica doar daca vom avea cluburi puternice”, a adaugat el, cerandu-le membrilor AG a FRF ca “macar in primul tur” sa voteze “principiile”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img