vineri, 19 aprilie, 2024

Breaking news! Serviciul Roman de Informatii a inchis Colegiul National de Informatii! Un cunoscut politician ramane fara diploma

Distribuie:

Publicat:

Colegiul National de Informatii, institutie de invatamant care face parte din Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul“ (ANIMV), aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii (SRI), urmeaza sa fie desfiintat. Decizia de suspendare a activitatii, care va fi urmata de inchiderea Colegiului, a fost generata de ancheta interna pe care conducerea ANIMV a declansat-o dupa ce, in octombrie 2017, actualul ministru al Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, declara ca are o diploma de absolvire a Colegiului fara sa fi trecut „nici macar o data“ pe acolo. De asemenea, lui Eugen Teodorovici ii va fi retrasa diploma de absolvire a Colegiului, scrie PressOne.
 
"Este o chestiune de saptamani", au declarat mai multe surse din SRI.
 
Intr-un raspuns oficial primit de PressOne de la Biroul de Presa al Academiei SRI se precizeaza ca, in acest moment, „activitatea Colegiului National de Informatii este suspendata“, iar lui Teodorovici ii va fi retrasa diploma de absolvire a Colegiului. Aceste doua decizii, desfiintarea Colegiului si retragerea diplomei ministrului Teodorovici, sunt primele semne concrete de reforma in ANIMV pe care le ia noua conducere a SRI.
 
De altfel, surse din interiorul Serviciului au declarat ca Eugen Teodorovici nu este singurul politician care a obtinut o diploma de absolvire fara sa fi trecut vreodata pe la Colegiul SRI, scrie jurnalista Emilia Sercan.
 
Suspendarea activitatii si viitoarea decizie de desfiintare a Colegiului National de Informatii (CNI) survin unor scandaluri care au zguduit credibilitatea institutiei, dar si pe cea a ANIMV, in ansamblu.
 
Cel mai recent scandal s-a petrecut intr-o emisiune a TVR 1 din octombrie 2017, cand, provocat de deputatul PMP Robert Turcescu, senatorul PSD Eugen Teodorovici a marturisit ca a obtinut o diploma de la Colegiul National de Informatii fara sa treaca pe acolo. Ulterior, Eugen Teodorovici a precizat ca diploma ii fusese adusa la birou. A doua zi dupa acea emisiune, ANIMV a anuntat ca Teodorovici absolvise Colegiul National de Informatii in 2013, urmand un curs postuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. "Senatul actual al Academiei Nationale de Informatii «Mihai Viteazul» s-a autosesizat pentru a verifica conditiile de absolvire in cazul domnului Teodorovici", se preciza in comunicatul de presa al ANIMV.

Intr-un raspuns la o solicitare pe care PressOne a adresat-o Academiei Nationale de Informatii dupa numirea lui Eugen Teodorovici in functia de ministru al Finantelor, se precizeaza ca o comisie de specialitate a verificat respectarea procedurilor prin care acesta a obtinut diploma de absolvire a Colegiului National de Informatii si a constatat ca Teodorovici a depus cerere si dosar de inscriere, apoi a fost prezent si a sustinut colocviul de admitere, a incheiat un contract de studii cu ANIMV si a platit taxa de scolarizare aferenta programului Colegiului. Aceeasi comisie a descoperit mai multe nereguli referitoare la modul in care Eugen Teodorovici a primit diploma de la Colegiul National de Informatii. El nu a sustinut evaluarile la cele trei discipline obligatorii, nu i-au fost acordate note, nu a dat examenul de certificare a competentelor si nu si-a ridicat personal diploma de absolvire de la sediul ANIMV.
 
In urma acestor incalcari ale Legii educatiei, conducerea ANIMV si cea a Colegiului au decis anularea certificatului de absolvire acordat lui Eugen Orlando Teodorovici.
 
"Mentionam ca persoanele responsabile de incalcarea procedurilor de evaluare si acordare a certificatelor de studii din cadrul ANIMV nu mai au niciun fel de relatie contractuala cu Academia Nationala de Informatii «Mihai Viteazul» sau cu Serviciul Roman de Informatii", se arata in raspunsul Biroului de Presa al Academiei SRI.
 
Aceeasi comisie deruleaza un proces prin care verifica procedurile de obtinere a diplomelor de catre toti absolventii Colegiului, de la infiintare pana in prezent. "Mentionam ca, pe parcursul verificarilor, activitatea Colegiului National de Informatii este suspendata", mai precizeaza Biroul de Presa al Academiei SRI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img