vineri, 26 aprilie, 2024

BREXIT. Libera circulatie in Marea Britanie pentru europeni se TERMINA in martie 2019. Revin VIZELE

Distribuie:

Publicat:

Din martie 2019 nu veti mai putea intra liber in Marea Britanie. O spune raspicat guvernul de la Londra, care sustine ca libera circulatie pentru cetatenii Uniunii Europene se va termina dupa ce Brexit-ul intra in vigoare. Deocamdata, nu este clar ce sistem de control va fi implementat, dar una dintre optiuni este cea a vizelor.
Guvernul britanic nu vrea sa lase urme de indoiala. Odata cu iesirea din Uniunea Europeana, in martie 2019, cetatenii celor 27 de state membre nu vor mai putea intra liber in Regatul Unit, asa cum o fac astazi. Precizarile au fost facute de un purtator de cuvant al premierului pentru a calma spiritele in interiorul guvernului. Asta dupa ce mai multi ministri au pledat pentru o perioada de tranzitie dupa Brexit, adica prelungirea liberei circulatii dincolo de primavara lui 2019.

Boris Johnson a explicat: “Va pot spune parerea mea despre imigratie. Cred ca imigratia este, in general, un lucru pozitiv pentru o societate, daca le permitem oamenilor talentati sa vina, de o maniera controlata, in metropole marete precum Londra si Sydney“.
Reducerea imigratiei din statele europene sub plafonul de o suta de mii de persoane a fost una dintre promisiunile cheie din campania pentru Brexit.
“Vom aduce imigratia la un nivel al zecilor de mii. De indata ce parasim U.E. vom prelua controlul asupra granitelor noastre”, spunea Theresa May.
Potrivit unor estimari neoficiale, in Regatul Unit traiesc peste trei sute de mii de romani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img