marți, 19 martie, 2024

Britanicii aveau motive să se teamă – Limba română a devenit a treia cea mai vorbită limbă din Anglia în doar 10 ani

Distribuie:

Publicat:

Conform ultimului recensământ realizat de Oficiului Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie, româna este cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor după engleză și poloneză, notează agenția Rador, citând ziarulromanesc.net.

În intervalul 2011-2021, numărul vorbitorilor de română care trăiesc în Anglia și Țara Galilor a avut o creștere explozivă. Concret, limba română era vorbită de 472.000 de persoane (0,8%) în Anglia și Țara Galilor (populație totală 57,7 milioane), potrivit datelor recensământului efectuat în 2021 și publicate pe pagina Oficiului Național de Statistică (ONS), după ce la precedenta analiză a structurii populației, cea din 2011, doar 68.000 de cetățeni au declarat că vorbeau această limbă.

Practic, în zece ani s-a înregistrat o creștere de aproape șapte ori a numărului de vorbitori de română care trăiesc în Anglia și Țara Galilor, acești sărind într-un clasament al vorbitorilor de limbi străine, alta decât engleza, de pe locul 19 în 2011 direct pe locul 2 în 2021. În 2011, locul vorbitorilor de limba română era deținut de cei care comunică în panjabi, dialect folosit de cetățeni pakistanezi sau indieni din regiunea Panjab.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img