luni, 18 martie, 2024

Bucuria artizanala racoritoare din aceasta vara si la Husi : povestea husencei care vinde mii de cozonaci, iar acum vine cu o noutate delicioasa  

Distribuie:

Publicat:

Ce poate fi mai placut vara decat sa savurezi o cupa de inghetata racoritoare si care in compoziția sa , să conțină si fructe proaspete?! Si ce te faci daca produsul este artizanal, adica pentru producerea lui se folosesc produse naturale de calitate superioară. Hușeanca Giorgiana Filip are o pasiune aparte pentru produsele de cofetarie-patiserie si nu orice produse: acestea au in spate o poveste aparte, produse care implica emotii atunci cand sunt consumate. Bunătăți care atunci cand ajung pe papilele gustative, apare un flash in mintea ta si te duc cu gandul spre copilarie, ca o calatorie in timp atunci când sunt consumate.

“In familia mea, mama era cea care cocea. Mama si bunicile mele. Cozonacul si pasca erau nelipsite atunci cand erau sarbatori. Reteta de cozonac este o reteta preluata de la “tanti Jana”, mama soacrei mele, studiata si imbunatatita in timp. Nu este doar o reteta de cozonac, este o emotie, o traire, o poveste in adevăratul sens al cuvântului . Am cautat bineinteles sa si imbunatatesc retetele de patiserie de-a lungul timpului. Sa le actualizez practic, deoarece suntem in continua evolutie. Mereu m-am axat pe preferintele clientilor si pe intuiție .

De cand au aparut copiii in viata mea, am studiat si mai mult retetele de patiserie, am studiat din ce sunt compuse alimentele, cat de sanatoase sunt si bineinteles care sunt preferatele lor. Se stie ca cei mici sunt cei mai critici culinari. Cozonacul, dupa cum il descrie baietelul meu, este “dulce ca muzica”, iar fetita nu este pretentioasa, mananca tot cu traditie sau fara. Sunt inca nedumerita cum de cozonacul nu a devenit un brand romanesc, mai ales ca acesta este incarcat de atatea semnificatii la noi, romanii. Cozonacul este un simbol al sarbatorii, al bucuriei. Unii oameni doresc sa fie sarbatoare in fiecare zi, iar noi nu putem fi decat de acord cu acest lucru. De aceea patiseria noastra pregateste cozonaci chiar si in zilele obisnuite.  

Caut mereu sa vin cu ceva nou pe piata din Husi si nu numai. De aceea suntem in plin proiect de derulare a unei gelaterii noi in oras. O gelaterie cu produse naturale, fructe proaspete si sanatoase, o noua poveste dulce care sa ne incante si sa ne rasfete simturile si simtirile și de ce nu sa ne deconecteze poate de la problemele noastre chiar și preț de câteva minute . Povestea aparitiei inghetatei este una foarte interesanta: se presupune ca Constantin Brancoveanu, ar fi avut la curtea lui chiar un ghetariu sapat in pamant, pentru sorbeturi, apa, fructe si vin, creme inghetate si siropuri groase pentru oaspeții domnesti. Va invit sa fim cu totii oaspeti! Asteptam cu nerabdare momentul inaugurarii noii cofetarii, unde o sa includem toate prajiturile delicioase si cozonacii cu care v-am obisnuit deja, dar si noua gelaterie despre care va povestesc.” declara Georgiana FILIP pentru bzv.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img