vineri, 26 aprilie, 2024

Bufeurile, pușee de temperatură apărute din senin: Când reprezintă o problemă de sănătate

Distribuie:

Publicat:

Bufeurile, acele pusee de temperatură apărute din senin, care pornesc de la cap, gât și torace, unele cu porțiuni de piele înroșită, transpirație abundentă și accelerarea a bătăilor inimii, sunt ceva ce femeile experimentează de obicei la sfârșitul perioadei de ciclu menstrual. Dar bufeurile pot fi și simptome ale unor boli grave, așa că trebuie să fiți atenți:

Nu toate bufeurile au cauze inofensive. Unele ascund afecțiuni grave, pentru care ar trebui să te prezinți rapid la doctor. Iată care sunt cauzele posibile și ce trebuie să faci când ai anumite simptome:

Lucruri inofensive care provoacă bufeuri

1) Exercițiile fizice

Temperatura corpului crește natural atunci când faci exerciții. Ca să țină pasul, celulele ard mai mult combustibil, ceea ce duce la producerea suplimentară de căldură. Corpul tău trimite mai mult sânge spre piele, ca să o răcorească, iar evaporarea transpirației coboară temperatura. De asta e important să bei apă când faci sport. Dacă faci exerciții fizice în mod regulat, corpul tău se obișnuiește cu căldura pe care o produce, scrie dcmedical.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img