News Flash:

Bufeurile, pușee de temperatură apărute din senin: Când reprezintă o problemă de sănătate

17 Ianuarie 2022
308 Vizualizari | 0 Comentarii
bufeuri 990x660 1

Bufeurile, acele pusee de temperatură apărute din senin, care pornesc de la cap, gât și torace, unele cu porțiuni de piele înroșită, transpirație abundentă și accelerarea a bătăilor inimii, sunt ceva ce femeile experimentează de obicei la sfârșitul perioadei de ciclu menstrual. Dar bufeurile pot fi și simptome ale unor boli grave, așa că trebuie să fiți atenți:

Nu toate bufeurile au cauze inofensive. Unele ascund afecțiuni grave, pentru care ar trebui să te prezinți rapid la doctor. Iată care sunt cauzele posibile și ce trebuie să faci când ai anumite simptome:

Lucruri inofensive care provoacă bufeuri

1) Exercițiile fizice

Temperatura corpului crește natural atunci când faci exerciții. Ca să țină pasul, celulele ard mai mult combustibil, ceea ce duce la producerea suplimentară de căldură. Corpul tău trimite mai mult sânge spre piele, ca să o răcorească, iar evaporarea transpirației coboară temperatura. De asta e important să bei apă când faci sport. Dacă faci exerciții fizice în mod regulat, corpul tău se obișnuiește cu căldura pe care o produce, scrie dcmedical.ro.

2) Alimentele iuți sau cu aditivi

Alimentele iuți, cu extract de ardei sau piper roșu, pot fi cauza puseelor de temperatură. Capsaicina, care se găsește și în gazele lacrimogene, că tot am trecut prin manifestațiile din Piața Victoriei, păcălesc sistemul nervos și-l fac să creadă că organismul este ars. Sulfiții și nitrații de sodiu (din salam sau șuncă) pot da bufeuri. Prea mult monoglutamat de sodiu, adesea folosit în mâncarea chinezească, poate da pusee de temperatură dacă persoanele respective au o reacție alergică la el. O băutură fierbinte are același efect.

3) Îmbujorarea

Este un răspuns sănătos emoțional de mică anvergură. Sistemul vostru nervos este declanșat, vasele de sânge se lărgesc, iar circulația rapidă a sângelui are ca rezultat, la nivelul pielii, creșterea temperaturii. Este mai frecventă la femei, dar se întâmplă și bărbaților să roșească. S-ar putea ca cei care se înroșesc adesea să fie mai sensibili la ceea ce gândesc ceilalți despre ei. Oamenii care se roșesc cu ușurință răspund frecvent la stres, cu o creștere accelerată a pulsului, gură uscată și dificultăți de gândire (de asta se fâstâcesc).

4) Alcoolul

Alcoolul este unul din chimicalele care are drept efect lărgirea vaselor de sânge care alimentează pielea. Băuturile fermentate, precum berea și vinul, mai conțin și alte substanțe, histamină, sulfiți sau tiramină – care au efect similar. Dacă ficatul vostru u procesează cum trebui alcoolul, sau dacă beți în timp ce luați anumite medicamente, puseele de temperatură pot fi mai mari.

5) Medicația

Bufeurile pot fi efect secundar al mai multor tratamente. Unele pastile pentru inimă sau tensiune, inclusiv cele blocante ale canalelor de calciu, nitroglicerina, prescripții precum sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) și vardenafil (Levitra), vă deschid vasele de sânge. Doze mari de steroizi pot da peste cap echilibrul hormonal. Chimioterapia și calmantele cu aspirină și opiacee au același efect.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055519 (s)