joi, 28 martie, 2024

Bulgaria: Noile investiţii germane vor crea 3.500 de locuri de muncă

Distribuie:

Publicat:

Noi proiecte de investiţii germane sunt lansate în Bulgaria în domeniul producţiei de componente pentru vehicule şi al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, care vor crea 3.500 de noi locuri de muncă.

Informaţia a apărut după ce ministrul interimar al Economiei şi Industriei, Nikola Stoyanov, s-a întâlnit cu directori de companii din Bavaria, a precizat miercuri Ministerul într-un comunicat de presă.

O companie activă în industria auto va începe un proiect în Bulgaria în următoarele luni. Compania şi-a confirmat intenţiile în timpul unei întâlniri cu Stoyanov la sediul său. Compania produce componente pentru unii dintre cei mai mari producători auto din lume, potrivit Agerpres.

Stoyanov a menţionat că industria auto s-a dezvoltat rapid în Bulgaria în ultimul deceniu, iar o serie de companii internaţionale au investit în acest sector al economiei bulgare. În industria auto sunt 70.000 de muncitori şi operează 270 de companii.

"Puteţi conta pe sprijinul deplin al Guvernului pe toată perioada de planificare şi implementare a investiţiei", a declarat Stoyanov. El a propus ca discuţiile să continue în Bulgaria.

Ministrul a fost, de asemenea, invitat la sediul unuia dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de autobuze interurbane din Europa, FlixBus. În 2021, compania din Bavaria a ales capitala Bulgariei, Sofia, pentru a înfiinţa un centru de cunoaştere, un centru expert de activităţi, de la tehnologia informaţiei şi digitalizare până la marketing şi contabilitate. Conducerea FlixBus a spus că este pe deplin mulţumită de investiţia din Bulgaria şi de talentul experţilor IT din această ţară. Disponibilitatea personalului a fost unul dintre motivele principale pentru care au ales Bulgaria.

Continuarea pe stiriripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img