marți, 19 martie, 2024

Bulgaria redeschide restaurantele, in pofida numarului crescut de cazuri

Distribuie:

Publicat:

 

Bulgaria a redeschis luni cafenelele şi restaurantele, după o închidere de trei luni din cauza pandemiei de coronavirus, în pofida unei creşteri a numărului de infecţii, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Redeschiderea a fost însoţită de reguli suplimentare pentru a ajuta la menţinerea sănătăţii oamenilor, plafonând la şase numărul de persoane permise la o masă. Personalul trebuie să poarte măşti care să acopere nasul şi gura.

Premierul bulgar Boiko Borisov a promis de mult timp redeschiderea serviciului de catering, chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creştere.

Duminică, Bulgaria, cu o populaţie de 6,9 milioane de locuitori, a raportat peste 31.000 de cazuri, în creştere cu 4.700 faţă de săptămâna trecută. Peste 10.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului de la începutul pandemiei.

Guvernul bulgar a impus un lockdown la sfârşitul lunii noiembrie, dar a relaxat restricţiile de mai multe ori şi şcoli, creşe, centre comerciale, săli de sport şi cluburile de dans au fost deja redeschise.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img