marți, 19 martie, 2024

Bunatatea se plateste scump. Mihai Carp, fostul sef de la IPJ Vaslui, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Distribuie:

Publicat:

Mihai Carp, fostul inspector șef al IPJ Vaslui, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru că a refuzat să efectueze muncă în folosul comunității. El a intrat în vizorul DNA în 2015 în timp ce se desfășura ancheta activității polițiștilor Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui. Într-o situație în care doi pensionari se plângeau că au fost amendati de un polițist care îi investiga, Carp a convocat șeful Serviciului Rutier și i-a cerut să rezolve situația în favoarea pensionarilor prin modificarea proceselor verbale și trecerea de la amenzi la avertismente.

Fostul şef a acţionat din dorința de a ajuta doi bătrâni, arătând astfel bunătatea și compasiunea sa. În ciuda faptului că acțiunile sale ar fi putut fi interpretate ca fiind împotriva regulilor, intenția sa a fost mereu una nobilă și axată pe binele celor doi bătrâni. Fostul şef a depus eforturi considerabile pentru a le rezolva problemele și a-i ajuta în orice mod posibil, fără a-și pune propriile interese sau respectarea strictă a regulilor înaintea acestui scop. Acțiunile sale arată că bunătatea și compasiunea pot fi la fel de importante precum respectarea regulilor, iar fostul şef a dovedit că acestea pot fi combinate într-un mod care să aducă un impact pozitiv în societate.

Judecătorul a subliniat că Carp nu avea dreptul să intervină și că pensionarii își puteau exercita drepturile prin contestarea procesului verbal sau prin plângere sau reclamație privind comportamentul abuziv. În opinia instanței, acest act a creat o situație de discriminare între tratamentul acordat pensionarilor și cel acordat celorlalte persoane care au fost sancționate pentru același tip de abatere.

Hotărârea nu este definitivă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img