News Flash:

Buni cu orice mancare si salvatori de boli! Castraveti conservati cu apa rece – fara otet sau acid citric, o reteta de milioane

10 Mai 2018
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9266 RON (+0.0012)
USD: 4.0881 RON (-0.0154)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
s604x0 castravetiretetasuperr 800x500

Va prezentam o reteta de castraveti conservati cu apa rece. Fara folosirea otetului sau a acidului citric, obtineti cei mai aromati, crocanti si deliciosi castraveti. Acestia se prepara uimitor de simplu si pot fi pastrati chiar si la temperatura camerei un timp indelungat. Chiar daca in reteta de mai jos sunt prezentate ingredientele pentru 1 borcan cu volumul de 3 l, nu va fie frica sa pregatiti din prima o portie dubla sau chiar tripla. Succesul este garantat.

Ingrediente

2 kg de castraveti

3 umbrele de marar

1 frunza mare de hrean

4 catei de usturoi

3 boabe de piper

5 frunze de coacaza neagra

1 ardei rosu (la dorinta)

1 lingurita praf de mustar

1 l de apa

100 g de sare

bicarbonat de sodiu (pentru a spala borcanele)

Sos de usturoi cu patrunjel, un preparat absolut delicios - Sursa de vitamine pentru o imunitate puternica, ferita de raceli si boli. Se prepara simplu si rapid

Cum se prepara?

Pregatiti borcanul: spalati-l cu bicarbonat de sodiu. Clatiti-l bine cu apa rece.

Spalati bine castravetii. Nu le taiati capetele.

Spalati frunzele de coacaza, de hrean, umbrelele de marar si ardeiul rosu.

Curatati usturoiul. Taiati frunza de hrean.

Asezati la fundul borcanului frunzele de coacaza, de hrean, mararul, ardeiul, boabele de piper si usturoiul. Apoi, umpleti borcanul cu castraveti. Asezati-i cat mai dens.

Turnati apa intr-o cratita si puneti-o pe foc. Incalziti-o putin si adaugati sarea. Amestecati pana sarea se va dizolva.

Luati saramura de pe foc si turnati-o in borcanul cu castraveti. Presarati deasupra praful de mustar.

Inchideti borcanul cu un capac de plastic si asezati-l pe o farfurie. Lasati castravetii sa se fermenteze timp de 5 zile. Nu este necesar sa-i dati la un loc rece. In acest timp, castravetii se vor acoperi cu un strat alb, iar saramura se va limpezi.

Scurgeti saramura din borcan. Umpleti-l cu apa rece, apoi iarasi scurgeti-o. Reperati procesul de 2-3 ori.

Umpleti borcanul cu apa rece curata si agitati-l putin. Inchideti-l cu un capac metalic. Nu este nevoie sa-l intoarceti cu susul in jos. Castravetii pot fi serviti peste 1 luna.

Nota: Daca capacul s-a umflat, indepartati-l si mai adaugati in borcan putina apa. Inchideti borcanul cu un capac metalic nou. Castravetii se pot pastra la temperatura camerei, timp de cel mult 3 ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2496 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018837 (s)