sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bunica Gherghina de pe Tik Tok surprinde cu o nouă rețetă de prăjitură, de această dată una cu unt, gem, dar și cu bezea din albușuri. Iată modul simplu de preparare, dar și ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert delicios.

Distribuie:

Publicat:

Dacă ai poftă de ceva dulce și vrei să prepari tu în casă ceva pentru tine și întreaga familie, atunci ai venit la momentul potrivit. Bunica Gherghina de pe Tik Tok ne prezinta prăjitura cu unt, cu desert delicios și care te va surprinde.

Ai nevoie de puține ingrediente, iar modul de preparare al rețetei e unul foarte simplu și rapid și nu își trebuie prea mult timp.

Ingrediente

făină

zahar

amoniac

ouă unt

lămâie

nucă sfărâmată

zahar vanilat

gem de vișine

Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu unt a bunicii Gherghina

Mai întâi de toate vom avea nevoie de un bolt în care vom pune un pachet de unt, după care vom pune patru gălbenușuri peste unt, lăsând într-un alb bol albușurile pe care le vom bate spumă mai târziu.

Adăugăm peste gălbenușuri patru linguri de zahăr, după care vom pune și 12 linguri de făină, dar și plicul de zahăr vanilat. Vom pune imediat și amoniacul pe care îl vom stinge cu zeamă de lâmâie, iar ulterior vom începe să amestecăm bine toate ingredientele până când se va forma un aluat mai tare. Acesta trebeuie amestecat bine, iar la final trebuie să iasă cât mai tare posibil, după cum spune bunica Gherghina.

Ungem o tavă cu ulei, după care turnăm aluatul tare în tavă și vom începe să-l întindem doar cu lingura și să presăm bine cât aluatul să cuprindă tot fundul tăvii. Punem peste aluat un borcan de gem și băgăm compoziția la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 250 de grade.

În acest timp vom bate bine albușurile cu 5 linguri de zahăr, scoatem prăjitura de la cuptor și punem spuma de albușuri pe deasupra, după care adăugăm și nuca sfărâmată. Dăm înapoi prăjitura la cuptor pentru aproximativ 5 minute, astfel încât albușurile să se facă o bezea. Scoatem prăjitura, iar desertul poate deja să fie servit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img