sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Bunuri accizabile de contrabanda, descoperite in localitatea vasluiana Ghermanesti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au descoperit in acest sfarsit de saptamana, independent si in cooperare cu autoritatile vamale, bunuri de aproximativ 2.600 de lei ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.

Duminica, 17 mai., in jurul orei 16.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, aflati in executarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localitatii de frontiera Ghermanesti, un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Spania, condus de M.V., cu cetatenie romana si R.Moldova, in varsta de 29 de ani.

"La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, colegii nostri au descoperit, in patru dintre coletele transportate, care erau ascunse si nedeclarate, 400 de tigarete  de diferite marci si 41 de sticle cu bauturi alcoolice, cu timbru de acciza R.Moldova. : declara Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Conform prevederilor legale, intreaga cantitate de produse accizabile, in valoare totala de 1.700 de lei a fost confiscata.

*La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita – I.T.P.F. Iasi, echipele comune de control au descoperit la controlul de frontiera, ascunse lipite pe corpul unui barbat si in bagajele personale ale altor doi, toti cu cetatenie romana si R. Moldova, cu varste cuprinse intre 47 si 59 de ani, un total de 3.720 de tigarete cu timbru de acciza R.Moldova, pe care persoanele incercau sa le introduca ilegal pe piata neagra din Romania.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 893 de lei si sanctionarea contraventionala a barbatilor cu amenzi in valoare totala de 15.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img