News Flash:

Bunurile afaceristul vasluian scoase la vanzare. S-au mai recuperat 804.000 de lei

1 Iunie 2015
2331 Vizualizari | 0 Comentarii
Miecuri, 27 mai, a avut loc o licitatie publica prin care Administratia Finantelor Publice Vaslui a reusit sa vanda 17 utilaje ce apartin firmelor controversatului afacerist vasluian Adrian Porumboiu, valoare totala ridicandu-se la suma de 804.000 de lei.
In contul datoriilor pe care firma lui Porumboiu, SC Compres SA Vaslui le are catre AJFP Vaslui, au fost vandute 17 utilaje, majoritatea agricole. Acestea au fost cumparate de catre 10 firme si persoane fizice din mai multe judete ale tarii.

„Pentru licitatia de astazi (n.r. - Miercuri), au fost inregistrate zece oferte depuse atat de persoane fizice cat si juridice. In total, s-au adjudecat 17 bunuri mobile apartinand garantilor fidejusori, in valoare de 804.000 lei. Participantii la licitatie adjudecatari sunt cinci persoane juridice cu sediul social in judetele Iasi, Neamt, Timis, Dolj si cinci persoane fizice din judetele Vaslui si Covasna”, a declarat purtatorul de cuvant al AJFP Vaslui, Mirela Bulgaru

Reamintim faptul ca in luna februarie a acestui an, fiscul vasluian a mai vandut un numar de 97 de bunuri mobile ale mai multor societati care apartin afaceristul vasluian Adrian Porumboiu, fost arbitru international. Toate bunurile scoase la licitatie, evaluate la 5.385.296 lei, au fost puse sub sechestru asiguratoriu sau ca ipoteci mobiliare in perioada 2011-2014, in urma stabilirii unui grafic de esalonare a datoriilor la bugetul de stat pentru societatea Comprest SA Vaslui.

Printre bunurile scoase la vanzare s-au aflat autoturisme, utilaje agricole, precum combine, tractoare, semanatoare, si instalatii tehnologice de la fabrica de procesare a laptelui.

„Toate aceste bunuri au fost scoase la licitatie in urma constatarii pierderii valabilitatii esalonarilor si amanarilor la plata acordate societatii Comprest SA Vaslui. Vanzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligatiilor fiscale ramase nestinse. In fapt, societatea in cauza nu a respectat termenele de plata, suma lunara ce trebuia achitata la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei”, a declarat directorul adjunct al AJFP Vaslui, Minodora Dumitriu. Potrivit acesteia, graficul de esalonare la plata pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, incepand cu 2011.


ajfp vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012850 (s)